Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έγινε... λέξη της σουηδικής γλώσσας - iefimerida.gr

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έγινε... λέξη της σουηδικής γλώσσας

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έγινε... λέξη της σουηδικής γλώσσας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι, πλέον, επίσημο, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη Σουηδική γλώσσα και κουλτούρα, καθώς το όνομά του έγινε ρήμα.

Η Sprakradet, η οργάνωση που λειτουργεί ως θεματοφύλακας της σουηδικής γλώσσας δημοσίευσε τον καθιερωμένο κατάλογο με τις νέες σαράντα λέξεις που εισήλθαν σε κοινή χρήση.

Μέσα σε αυτές υπάρχει και το ρήμα «zlatanera» το οποίο σημαίνει «κυριαρχώ» ή «κάνω κάτι με ορμή».

Εμπνευση για το νέο ρήμα αποτέλεσαν τα όσα φοβερά πέτυχε εντός του 2012 ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς τόσο με την Παρί σεν Ζερμέν όσο και με την φανέλα της χώρας του.

Ο Σουηδός επιθετικός με τα 16 γκολ του σε 18 παιχνίδια οδηγεί με ασφάλεια την ομάδα του στην κορυφή του Γαλλικού πρωταθλήματος, ενώ και με την εθνική ομάδα πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις και κυρίως μια «υπερηχητική» όπου φιλοδώρησε την εθνική Αγγλίας με τέσσερα γκολ στο φιλικό 4-2 μεταξύ των δύο ομάδων.

Σημειωτέον ότι σε εκείνο το παιχνίδι πέτυχε και το εκπληκτικό γκολ με τακουνάκι που ήδη θεωρείται ένα από τα καλύτερα που έχουν σημειωθεί ποτέ.

Μάλιστα, όταν ο σούπερ Ζλάταν κατέκτησε για έβδομη φορά το βραβείου του καλύτερου παίκτη της χώρας, το σουηδικό πρακτορείο τόνισε ότι ο Ιμπραΐμοβιτς «zlatanato (κυριάρχησε) στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ