ΚΚΕ: Να γίνει χρονιά λαϊκής χειραφέτησης το 2013 - iefimerida.gr

ΚΚΕ: Να γίνει χρονιά λαϊκής χειραφέτησης το 2013

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να γίνει το 2013 «η χρονιά λαϊκής χειραφέτησης, αναζωογόνησης και ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, ώστε να μπορέσει ο ίδιος ο λαός να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, να προστατευθούν οι άνεργοι και οι φτωχές λαϊκές οικογένειες», υπογραμμίζεται σε μήνυμα του κόμματος προς τον λαό για τη νέα χρονιά.

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη φέρνει αμύθητα κέρδη στην πλουτοκρατία και ταυτόχρονα γεννά κρίσεις και πολέμους, φέρνει φτώχεια, δυστυχία και καταστολή στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα» αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «όσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες πουν όχι στις θυσίες για την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, τόσο πιο ικανός θα γίνει ο λαός και στον καθημερινό του αγώνα, αλλά και για να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις προς όφελός του για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται ότι το κόμμα «θα ριχτεί στη μάχη για να μην περάσουν τα τρομοκρατικά διλήμματα, τα αντιλαϊκά μέτρα των κομμάτων της συγκυβέρνησης και των συμμάχων της και για να μην εξαπατηθούν ξανά τα λαϊκά στρώματα από τα κόμματα που υπόσχονται φιλολαϊκές λύσεις μέσα στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Το ΚΚΕ εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις «αρετές και τις ικανότητες που έχει η σύγχρονη εργατική τάξη, οι μισθωτοί των εργοστασίων και των γραφείων» και υπογραμμίζει ότι αυτή «η κοινωνική δύναμη μπορεί, με την ταξική της οργάνωση και γραμμή, να ισχυροποιήσει τώρα τη λαϊκή πάλη και να συμβάλει στην οικοδόμηση της ισχυρής λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες για ελπιδοφόρα λαϊκή αντεπίθεση».

Ακόμη στην ανακοίνωση του κόμματος προτείνεται για τη Λαϊκή Συμμαχία, η χάραξη του δρόμου για την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, κοινωνικοποίησης των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και μονομερούς διαγραφής του χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ