ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή κάνουν λόγο για πολιτικές ευθύνες στην απάτη του ΕΟΤ - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή κάνουν λόγο για πολιτικές ευθύνες στην απάτη του ΕΟΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι το σκάνδαλο στον ΕΟΤ έχει ευρύτερες διαστάσεις και συνδέεται με τη διαμάχη προσώπων ή ενδεχομένως και φατριών στο χώρο της ΝΔ, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ενώ η Χρυσή Αυγή ζητά έλεγχο σε όλα τα υπουργεία.

Μιλώντας στον Alpha 9.89 ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε την αρμόδια υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη να διευκρινίσει ποιοι είναι οι κανόνες με τους οποίους κάποιοι μπορούν να έχουν μπλοκ επιταγών, να συμπληρώνουν και να εισπράττουν ποσά.

«Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η χαλαρότητα που διέπει τους κανόνες διαχείρισης των χρημάτων στη ναυαρχίδα που διαχειρίζεται την πιο βαριά βιομηχανία της χώρας μας: τον τουρισμό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος και ο διάδοχός του Πάνος Λειβαδάς, δίνουν για το ίδιο θέμα δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές.

Κανένας κανονικός άνθρωπος, που να έχει δουλέψει στη βιομηχανία του τουρισμού, να τον εμπιστεύεται, η κυβέρνηση και να μην είναι παιδί του κομματικού σωλήνα δεν υπάρχει;», αναρωτήθηκε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να προβληματίσει ότι αυτό το δίδυμο το έχουμε ξαναδεί πριν από μερικά χρόνια σε άλλο πεδίο».

Ελεγχο σε όλα τα υπουργεία ζητάει η Χρυσή Αυγή, με αφορμή το σκάνδαλο του ΕΟΤ.

«Το σκάνδαλο στον Ε.Ο.Τ. επιβάλλει τον άμεσο λογιστικό έλεγχο στα οικονομικά όλων των υπουργείων και των κρατικών οργανισμών, όπου η κλοπή του δημοσίου χρήματος έχει γίνει κανόνας τις τελευταίες δεκαετίες. Εξονυχιστικός έλεγχος, παραπομπή στη Δικαιοσύνη των υπόπτων, σκληρές ποινές και δήμευση της περιουσίας των επίορκων κρατικών λειτουργών» αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ