Νέος πολυχώρος βιβλίου από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης - iefimerida.gr

Νέος πολυχώρος βιβλίου από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διήμερα εγκαίνια, σήμερα και αύριο, για τον νέο πολυχώρο των εκδόσεων Γαβριηλίδης, που θα στεγαστεί σ’ ένα κτίριο του 1850, στο Μοναστηράκι. Εκτός από χώρο εκδηλώσεων και καφέ-μπαρ, ο εκδοτικός οίκος έστησε και ένα θεματικό βιβλιοπωλείο με «Ποιήματα κι εγκλήματα».

Ο χώρος λειτουργεί από το πρωί, αλλά οι εκδόσεις Γαβριηλίδης μας προσκαλούν στα εγκαίνια στις 6 το απόγευμα σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου, με την ανακοίνωσή τους:

Μεταφερθήκαμε στο δρόμο με τα πολλά ονόματα*, στην οδό Αγίας Ειρήνης 17, μόλις 60 μέτρα από τη στάση του μετρό στο Μοναστηράκι.

Στεγαστήκαμε σ’ ένα κτήριο του 1850, το οποίο ο αρχιτέκτονας Νίκος Χαραλαμπίδης αντιμετώπισε με σεβασμό και έμπνευση, δημιουργώντας τους κατάλληλους χώρους για μια σειρά δραστηριότητες.

Η πρώτη και βασική δραστηριότητά μας είναι ότι εδώ παράγουμε οι ίδιοι τα βιβλία μας, αφού πλέον έχουμε αποκτήσει όλα τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και μια ραπτική μηχανή που μας επιτρέπει να διατηρήσουμε την ποιότητα του ραμμένου βιβλίου.

Επιπλέον, στήσαμε το θεματικό βιβλιοπωλείο "Ποιήματα και Εγκλήματα". Η ονομασία του δεν είναι τυχαία, μιας και εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένα τα ποιητικά και τα αστυνομικά βιβλία όλων των ελληνικών εκδοτικών οίκων. Ειδικότερα, τα βιβλία του εκδοτικού μας οίκου και η αστυνομική λογοτεχνία στεγάζονται στο ισόγειο, ενώ οι ποιητές φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο. Εκεί επίσης υπάρχει ένας ζεστός χώρος για εκδηλώσεις.

Το καφέ μπαρ του ισογείου λειτουργεί από το πρωί έως αργά το βράδυ, προσφέροντας ποιοτικό καφέ, εκλεκτά τσάγια και καθαρά ποτά (… και άλλα πολλά).
Ευχάριστη έκπληξη είναι η πίσω αυλή, μακριά από το θόρυβο της πόλης, απάγκιο για όσους δεν θέλουν ν' αποχωριστούν τη συντροφιά του καπνού.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους από κοντά για να σας γνωρίσουμε τον νέο μας χώρο που, όπως εμείς, έτσι και εσείς, ευελπιστούμε να αγαπήσετε.

*πρόκειται για την Καραγεώργη Σερβίας, που μετονομάζεται σε Περικλέους, λίγο πιο κάτω σε Αθηναϊδος και, στο τέλος, σε Αγίας Ειρήνης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ