Kέντρο Μπομπούρ, το πιο πολυσύχναστο Μουσείο στον κόσμο - iefimerida.gr

Kέντρο Μπομπούρ, το πιο πολυσύχναστο Μουσείο στον κόσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο φιλοξενεί το Κέντρο Μπομπούρ στο Παρίσι, το οποίο φιλοξενεί εκθέσεις μοντέρνων καλλιτεχνών και πραγματοποιεί πρωτοποριακές αναδρομές.

«Για το έτος 2012 το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού φιλοδοξεί να φιλοξενήσει πάνω από 3,8 εκατομμύρια επισκέπτες» αναφέρει η διοίκηση του Μουσείου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Εκθεση Ματίς και Νταλί που φιλοξενούνται στο Μουσείο από τον περασμένο Μάρτιο και Νοέμβριο αντίστοιχα ανέβασαν τον αριθμό των επισκεπτών, σύμφωνα με το Κέντρο Μπομπούρ.

Τι είναι το Μπομπούρ

Το Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού, γνωστό και ως Κέντρο Μπομπούρ ή απλά Μπομπούρ (Beaubourg), είναι πολιτιστικό κέντρο και βρίσκεται στο τέταρτο δημοτικό διαμέρισμα στην περιοχή Μπομπούρ του Παρισιού. Εγκαινιάστηκε το 1977 και φιλοξενεί τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πληροφοριών και το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Η κατασκευή του Κέντρου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1972 και τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανήκαν στους αρχιτέκτονες Ρέντσο Πιάνο (Renzo Piano), Ρίτσαρντ Ρότζερς (Richard Rogers) και Τζιανφράνκο Φρανκίνι (Gianfranco Franchini). Εξωτερικά δεσπόζουν ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου και οι διαφανείς ή έγχρωμοι σωλήνες που το περιβάλλουν. Οι χρωματισμοί των σωλήνων, ακολουθούν μία συγκεκριμένη σύμβαση: μπλε χρώμα για τους αγωγούς αέρος, πράσινο για σωλήνες νερού και κίτρινο για τις γραμμές ηλεκτρισμού. Στοιχεία που συνδέονται με τη μετακίνηση, όπως οι ανελκυστήρες, διαθέτουν επίσης κόκκινο χρώμα. Η βιβλιοθήκη του Κέντρου φιλοξενείται στους τρεις πρώτους ορόφους του κτιρίου, ενώ το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης καταλαμβάνει τον τέταρτο και πέμπτο όροφο.

Το Κέντρο Πομπιντού φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 50.000 έργα τέχνης, από τα οποία εκτίθενται δημόσια περίπου 2.000, μεταξύ αυτών έργα ζωγραφική, γλυπτικής και φωτογραφίας. Στα πλαίσια των εκθέσεών του, εκπροσωπούνται ρεύματα της μοντέρνας τέχνης, όπως του Φωβισμού, του Υπερρεαλισμού ή του Κυβισμού. Στεγάζει επίσης μια σημαντική συλλογή βιομηχανικού σχεδιασμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ