Η σύγχρονη Κιβωτός του Νώε και τα προβλήματά της - iefimerida.gr

Η σύγχρονη Κιβωτός του Νώε και τα προβλήματά της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εάν ο Νώε έβρισκε µπροστά του µερικά από τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει σήµερα ο Γιόχαν Χούιµπερς, κατά πάσα πιθανότητα το ζωικό βασίλειο θα ήταν πολύ διαφορετικό. Ο 60χρονος κατασκευαστής ακινήτων αφιέρωσε µερικά από τα χρόνια του για να κατασκευάσει µια κιβωτό στο µέγεθος της κιβωτού του Νώε, έτσι όπως περιγράφεται στη Βίβλο: 300 πήχεις µήκος (140 µέτρα), 30 πήχεις ύψος (14 µέτρα), 50 πήχεις πλάτος (23 µέτρα). Σύµφωνα µε τον Γιόχαν Χούιµπερς, την εποχή της Βίβλου ο πήχυς οριζόταν από την απόσταση ανάµεσα στην άκρη των δακτύλων και τον αγκώνα. Ηταν, δηλαδή, περίπου µισό µέτρο.

Ο σύγχρονος Νώε χρησιµοποίησε σουηδικό πεύκο, καθώς κάποιες εκδοχές της Βίβλου αναφέρουν ότι ο Θεός παρήγγειλε στον βιβλικό Νώε να κατασκευάσει την κιβωτό του από «ξύλο µε ρετσίνι».



Αντίθετα µε τον Νώε όµως, ο Γιόχαν Χούιµπερς πρέπει να τηρήσει στο ακέραιο τους κανόνες πυρασφάλειας που ισχύουν στην Ολλανδία. Για τον λόγο αυτό κατασκεύασε µια ειδική άγκυρα, ώστε η 2.970 τόνων κιβωτός να χαρακτηριστεί κτίριο και όχι πλοίο.

Υποχρεώθηκε επίσης να περάσει τον τεράστιο όγκο µε τρία χέρια από ένα εδικό αντιπυρικό βερνίκι, αντίθετα µε τον Νώε που για πρακτικούς λόγους είχε προτιµήσει το κατράµι ώστε να µη µουλιάσει το ξύλο του. Κι έπειτα έχει να αντιµετωπίσει και τους γείτονες. «Η κιβωτός µάς κόβει τη θέα στο ποτάµι» διαµαρτύρεται ο 65χρονος Γκέριτ Κρούιθοφ, που τα τελευταία 42 χρόνια ζει µε τη σύντροφό του σε ένα σπίτι δίπλα στον αυτοσχέδιο ταρσανά. Ο Νώε στη θέση τού επιγόνου του µπορεί και να τα είχε παρατήσει.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζωή κιβωτός του νώε Νώε βίβλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ