Μαίνεται ο εμφύλιος στην Υεμένη - iefimerida.gr

Μαίνεται ο εμφύλιος στην Υεμένη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες μέλη της φυλής Χάσιντ κατευθύνονται σήμερα στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά για να βοηθήσουν τον αρχηγό τους σεΐχη Σάντεκ αλ-Αχμαρ, άνδρες του οποίου συγκρούονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις, δήλωσαν αξιωματούχοι της φυλής αυτής.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ των μελών αυτών της φυλής Χάσιντ και των πιστών στον πρόεδρο της χώρας Αλι Αμπντάλα Σάλεχ δυνάμεων, σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου στο αλ-Αζρακέιν, 15 χλμ βορείως της Σαναά, τόνισαν οι ίδιες πηγές χωρίς να διευκρινίσουν εάν προκλήθηκαν θύματα. Για τρίτη συνεχή νύχτα χθες, βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα στους άνδρες του σεΐχη αλ-Αχμαρ και τις δυνάμεις του Σάλεχ στο προάστιο Αλ-Χασάμπα της Σαναά. Στις συγκρούσεις αυτές, στη διάρκεια των οποίων μέλη της φυλής Χάσιντ κατέλαβαν δημόσια κτίρια, σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι.

Διεκόπησαν οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά, σήμερα εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ μελών της ισχυρής φυλής Χάσιντ και δυνάμεων πιστών στον πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, δήλωσαν επιβάτες.Συγκρούσεις σημειώνονται κοντά στο αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να έχουν παγιδευτεί σ΄αυτό εκατοντάδες επιβάτες.

Νοσοκομειακή πηγή δήλωσε ότι δεκαπέντε άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μαχητές της φυλής Χάσιντ, σκοτώθηκαν τη νύχτα στις συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και σε οπαδούς του αρχηγού της ισχυρής αυτής φυλής, στη Σαναά.

Σήμερα στην πόλη Ταΐζ, στο νότιο τμήμα της χώρας, στρατιώτες της Υεμένης άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που ζητούν την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, , ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Η ύπατη αρμοστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι το γραφείο της ερευνά πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πάνω από 50 άνθρωποι ίσως έχουν σκοτωθεί στην Ταΐζ από την Κυριακή.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υεμένη εμφύλιος Σάλεχ φυλές Χάσιντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ