Νεόπτωχοι κατοικούν στις σπηλιές του Φιλοππάπου - iefimerida.gr

Νεόπτωχοι κατοικούν στις σπηλιές του Φιλοππάπου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεόπτωχοι έχουν βρει καταφύγιο στις σπηλιές στο λόφο του Φιλοπάππου, στήνοντας εκεί το «σπιτικό» τους ανάμεσα σε αδέσποτα σκυλιά και ποντίκια.

Όπως αναφέρει η Realnews, οι ένοικοι των σπηλιών γνωρίζονται μεταξύ τους και συχνά μαζεύονται τα βράδια γύρω από μικρές φωτιές. Μεταξύ των κατοίκων στα νταμάρια του Φιλοπάππου και ο Ματθαίος Μονσελάς, ο οποίος το 1994 σκότωσε την οδοντίατρο Γιόλα Βαγενά, σε μια σπάνια για τα εγκληματολογικά χρονικά ανθρωποκτονία με συναίνεση. «Ούτε που κατάλαβα για πότε βρέθηκα στο δρόμο. Δεν είμαστε ούτε ναρκομανείς, ούτε ψυχοπαθείς. Μακροχρόνια άνεργοι είμαστε που πλέον με την κρίση δεν έχουμε ελπίδα να βρούμε δουλειά», λέει στην εφημερίδα.

Εκεί βρήκε καταφύγιο και ένα ζευγάρι, ο κ. Δημήτρης και η κα Μαρίνα παίρνοντας μαζί τους από το «κανονικό» σπίτι στο οποίο έμεναν μόνο ένα μπρίκι για να κάνουν καφέ, κουβέρτες και λίγα ρούχα. Λίγο πιο πέρα μια 60χρονη με το σκυλάκι της και όχι πολύ μακριά από εκεί, αλλά χωρίς να βρίσκεται μέσα στις σπηλιές, ένας άλλος άστεγος, ο κ. Λουκάς. Είχε δικό του μαγαζί αλλά ήταν κι αυτός ένα από τα θύματα της κρίσης.

Μετά τη δημοσιοποίηση των ιστοριών από τη Real News, κάποιοι από τους άστεγους βρήκαν στέγη ή δουλειά καθώς σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ευαισθητοποιήθηκαν πολίτες που έμαθαν για την δύσκολη κατάσταση τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ