Αυτοί είναι οι top-5 προορισμοί στο κόσμο με τις καλύτερες πίστες σκι - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι top-5 προορισμοί στο κόσμο με τις καλύτερες πίστες σκι

Αυτοί είναι οι top-5 προορισμοί για σκι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μία καλή ευκαιρία για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα και να πάρουν τα βουνά για να απολαύσουν μακριά από την τρέλα της πόλη, το άγχος της δουλειάς, και την κίνηση στους δρόμους.

Σκιερ και σνόουμπορντάδες εξασφαλίζουν λίγες ημέρες άδειας και δραπετεύουν. Το όνειρο μάλιστα πολλών αθλητών του βουνού είναι να μπορέσουν να βγουν και εκτός συνόρων και να επισκεφτούν τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου.

Το iefimerida.gr σας παρουσιάζει το top-5 των χιονοδρομικών στον κόσμο. Τα τρία πρώτα στη λίστα βρίσκονται στην Ευρώπη, οπότε οι πιθανότητες να τα επισκεφθούμε είναι περισσότερες. Τα υπόλοιπα βρίσκονται πολύ μακριά και μάλλον πολύ δύσκολα οι Έλληνες σκιερ θα αλώσουν τις πίστες τους. Το ταξίδι ξεκινά από τους πιο απομακρυσμένους προορισμούς.

1) Ζελ Αμ Σι – Αυστρία

Αυτοί είναι οι top-5 προορισμοί στο κόσμο με τις καλύτερες πίστες σκι  | iefimerida.gr 0

Στην άκρη μιας παγωμένης λίμνης βρίσκεται το Ζελ Αμ Σι. Εκεί μια μικρή πόλη φιλοξενεί τους επισκέπτες. Από την κορυφή του βουνού Σμίτενχελ η θέα αφήνει τους ταξιδιώτες άφωνους . Εκεί όμως που κανείς παραδίδεται χωρίς προσπάθεια είναι στο συγκρότημα σπηλιών, 40 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Εκτός από σκι σε εκείνη την περιοχή μπορεί κανείς να κάνει ιππασία, σκοποβολή και να χαλαρώσει στα διάσημα σπα...

2) Μορζίν– Γαλλία

Αυτοί είναι οι top-5 προορισμοί στο κόσμο με τις καλύτερες πίστες σκι  | iefimerida.gr 1

Μόλις μία ώρα απόσταση από τη Γενεύη το χιονοδρομικό κέντρο της Μορζίν έχει γίνει τόπος προσκυνήματος για τους σνόουμπορντερς που αναζητούν τον δικό τους χιονισμένο παράδεισο. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται εισβολή από σνόουμπορντερς και σκιερς που στην κυριολεξία οργώνουν τις πίστες.

3) Ενγκελμπεργκ– Ελβετία

Αυτοί είναι οι top-5 προορισμοί στο κόσμο με τις καλύτερες πίστες σκι  | iefimerida.gr 2

Δημοφιλές θέρετρο στους Ελβετούς, παραγνωρισμένο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Μοιάζει σαν παράδεισος, με τα δάση που δημιουργούν μια αίσθηση ότι είσαι σαν τους πρωτόπλαστους. Σιγά –σιγά ανακαλύπτεται από τα περιοδικά που ασχολούνται με το σκι και σύντομα όπως σημειώνεται θα αποτελέσει έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους σκιέρ.

Και πάμε και στους πιο μακρινούς προορισμούς

4) Γκουλμάργκ- Κασμίρ, Ινδία

Αυτοί είναι οι top-5 προορισμοί στο κόσμο με τις καλύτερες πίστες σκι  | iefimerida.gr 3

Μόλις 500 άνθρωποι επισκέφτηκαν πέρυσι το Γκουλμάργκ της Ινδίας. Παλιότερα χρησίμευε για απλώς την ανάπαυση των ταξιδιωτών. Τώρα όμως έχει ανακαινιστεί εκ βάθρων, ενώ το χιόνι των Ιμαλάϊων εγγυάται τις καλύτερες καταβάσεις από τα 4000 μέτρα σε ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία.

5) Νισέκο – Ιαπωνία

Αυτοί είναι οι top-5 προορισμοί στο κόσμο με τις καλύτερες πίστες σκι  | iefimerida.gr 4

Το Νισέκο προσφέρεται για όποιον θέλει να κάνει σκι σε παρθένα περιοχή, με τα δέντρα να αποτελούν φυσικά εμπόδια. Βέβαια θα πρέπει να ταξιδέψει ο επισκέπτης μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία. Όποιος όμως καταφέρει να φτάσει θα συναντήσει ένα θαυμάσιο θέρετρο και θα μπορέσει να κάνει σκι σαν να βρίσκεται σε μία άλλη εποχή πριν τη δημιουργία χιονοδρομικών κέντρων. Οι ντόπιοι πάντως υπόσχονται στους επισκέπτες έντονη νυχτερινή ζωή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ