Θέλει τώρα να δικαιωθεί κι ο Αλογοσκούφης... - iefimerida.gr

Θέλει τώρα να δικαιωθεί κι ο Αλογοσκούφης...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι μόνο ο Κώστας Καραμανλής που φέρεται να ετοιμάζεται να μιλήσει. Στην ίδια λογική κινείται και ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο πρώην "τσάρος", κατά πληροφορίες, εκτιμά ότι... δικαιώνονται στρατηγικά οι περισσότερες από τις αποφάσεις που έλαβε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ιδιαίτερα στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και της ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης φέρεται να θεωρεί ότι η δική του δικαίωση περνά από... την αποτυχία του νυν "τσάρου", Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τον οποίο έχει εκπλαγεί δυσάρεστα και τον παρομοιάζει με τον Ντίνο Λάζαρη. Ο πρώην "τσάρος" ανησυχεί, μάλιστα, μήπως ο Παπακωνσταντίνου οδηγήσει στα βράχια την ελληνική οικονομία και φέρεται αποφασισμένος να μοιραστεί αυτές τις ανησυχίες του με τους αναγνώστες του βιβλίου που ετοιμάζει.

Αυτή την περίοδο, εξάλλου, ο κ. Αλογοσκούφης διδάσκει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, αλλά όταν τον ρωτούν για την οικονομία, τους παραπέμπει διπλωματικά στο τελευταίο του βιβλίο. Παράλληλα, ακολουθεί τις οδηγίες Διαμαντοπούλου, καθώς οι σημειώσεις διδασκαλίας για την παρακολούθηση του μαθήματός του είναι αναρτημένες στο Διαδίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ενδιαφέρον αν ο Γιώργος Αλογοσκούφης αποφασίσει, στο βιβλίο που ετοιμάζει, να μην περιοριστεί στις αστοχίες του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά να αναλύσει και τι μερίδιο ευθύνης έχει ο διάδοχός του στην Καραγεώργη Σερβίας, Γιάννης Παπαθανασίου. Το ανάγνωσμα, μάλιστα, μπορεί να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον, αν ο πρώην "τσάρος" μιλήσει και για τον πραγματικό ιθύνοντα νου για την οικονομία το τελευταίο οκτάμηνο του 2009. Δηλαδή, του "σαρακατσάνου", Γιώργου Σουφλιά, που ήταν παραδοσιακά ο πιο ισχυρός εχθρός του στο σύστημα της καραμανλικής διακυβέρνησης...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ