Συνεργασία ΥΠΕΞ-Δικαιοσύνης για τον «Κύκλο της Πάτμου» - iefimerida.gr

Συνεργασία ΥΠΕΞ-Δικαιοσύνης για τον «Κύκλο της Πάτμου»

Συνεργασία ΥΠΕΞ-Δικαιοσύνης για τη διελεύκανση της υπόθεσης «Κύκλος της Πάτμου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκοπό να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» το υπουργείο Εξωτερικών συνεργάζεται πλήρως με τη Δικαιοσύνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ερωτώμενος σχετικά.

«Το θέμα αυτό ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και αφορά σε δραστηριότητες των ΜΚΟ του παρελθόντος (το 2012 δεν χρηματοδοτήθηκε καμία ΜΚΟ και επανεξετάζονται όλα τα προγράμματα που εκκρεμούν από μηδενική βάση). Η αρμόδια υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ συνεργάζεται πλήρως με τη δικαιοσύνη και παρέχει κάθε διαθέσιμη πληροφορία στο πλαίσιο των ερευνών, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό πως ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 14 μελών της ΜΚΟ «Ο κύκλος της Πάτμου»καθώς και σε βάρος συγγενών τους, ενώ, ταυτόχρονα, εκδόθηκε βούλευμα για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματική φύσεως απάτη, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., κατά την περίοδο 2000- 2010 στη ΜΚΟ εισέρρευσε συνολικά το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό που είχε καταχωρηθεί στο βιβλίο εσόδων - εξόδων ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα αφορά το χρονικό διάστημα 2000-2010, κατά το οποίο η ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιήθηκε τη δεκαετία του '90 με στόχο τη σύνδεση θρησκευτικής συνείδησης και περιβάλλοντος, χρηματοδοτήθηκε για τη διοργάνωση εν πλω συμποσίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ