Συνεχίζουν τις πολυήμερες κινητοποιήσεις Σέρβοι αγρότες - iefimerida.gr

Συνεχίζουν τις πολυήμερες κινητοποιήσεις Σέρβοι αγρότες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε "ναυάγιο" οδηγήθηκαν οι χθεσινές πολύωρες διαβουλεύσεις του υπουργού Γεωργίας της Σερβίας, Ντούσαν Πέτροβιτς, με εκπροσώπους ενώσεων αγροτών, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για το ύψος των επιδοτήσεων συνεχίζουν τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους, έχοντας αποκλείσει με τα αγροτικά τους μηχανήματα κεντρικές οδικές αρτηρίες στη Βοϊβοντίνα.

Παρά την αποτυχία των συνομιλιών, ο υπουργός Γεωργίας και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων κάλεσαν τους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Εκπρόσωποι των ενώσεων αγροτών ανέφεραν ότι, παρά τη δυσαρέσκεια για την έκβαση της χθεσινοβραδινής σύσκεψης με τον αρμόδιο υπουργό, θεωρούν ότι η συνέχιση της διαμαρτυρίας μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες για τους ίδιους και για τους υπόλοιπους πολίτες.

«Δεν υπήρξε καμιά συμφωνία, ούτε έγιναν βήματα προς την εκπλήρωση των αιτημάτων μας», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτών, Μίροσλαβ Κις.

Στους οδικούς άξονες σε όλη τη Βοϊβοντίνα παραμένουν αγρότες με τα αγροτικά μηχανήματα, ανέφερε κ. Κις και εξέφρασε ανησυχία για κλιμάκωση των προβλημάτων.

«Αποδείχθηκε ότι για το μοναδικό κλάδο που είναι παραγωγικός στη Σερβία δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό», πρόσθεσε.

«Μεταφέραμε στους αγρότες όσα μας είπαν στο υπουργείο και δεν τους ικανοποιούν. Τους είπαμε να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες, αλλά δεν δέχονται», τόνισε ο κ. Κις.

Περίπου 1.000 αγρότες με τα τρακτέρ τους κρατούν κλειστές όλες τις εξόδους από την πόλη Πάντσεβο προς το Βελιγράδι και επιτρέπουν την κυκλοφορία μόνον ασθενοφόρων και οχημάτων, στα οποία επιβαίνουν παιδιά.

Σέρβοι αγρότες προχώρησαν το πρωί σε αποκλεισμό της διάβασης Σιντ-Τοβάρνικ στα σύνορα Κροατίας-Σερβίας.

Η συνοριακή διάβαση παραμένει κλειστή και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της συνοριακής διάβασης Ίλοκ, δήλωσε στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, ο επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων και πληροφοριών της αστυνομικής διεύθυνσης της επαρχίας Βούκοβαρ- Σρεμ, Τόμισλαβ Ίλιτς.

Οι αγρότες ξεκίνησαν στις 30 Μαΐου μαζικές διαμαρτυρίες διαρκείας σε όλη τη Βοϊβοντίνα, με στόχο να μεταβούν στο Βελιγράδι και να παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα έξω από το κυβερνητικό μέγαρο, αλλά, όπως τονίζουν, εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ