Γιάννης Λούλης: Αν ο Σαμαράς κάνει μια «μεγάλη λαϊκή Δεξιά», θα αποτύχει - iefimerida.gr

Γιάννης Λούλης: Αν ο Σαμαράς κάνει μια «μεγάλη λαϊκή Δεξιά», θα αποτύχει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γνωστός αναλυτής Γιάννης Λούλης προβλέπει ότι αν ο Πρωθυπουργός προβεί στην ανασύνταξη της ΝΔ «με κάθε λογής λαϊκιστές, υπερεθνικιστές, παλαιοκομματικούς και ακραίους», όπως λέει, θα αποτύχει δραματικά και η παράταξη θα συρρικωθεί ακόμη περισσότερο.

Με άρθρο του στην εφημερίδα Ημερησία ο Γιάννης Λούλης, αναλυτής και πρώην συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή εξηγεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε πρόθυμος όμηρος της «λαϊκής δεξιάς» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «η φούσκα του Πάνου Καμμένου», όπως αναφέρει.

«Στην πραγματικότητα η ΝΔ, παρά την ενόραση του ιδρυτή της, δεν έγινε ποτέ ένα αληθινό Κεντροδεξιό κόμμα. Από το δεξιό της καβούκι η ΝΔ έβγαινε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, όπως λ.χ. με τα περί «μεσαίου χώρου». Αυτά αποτελούσαν, δυστυχώς για την ίδια, επίχρισμα. Στρατηγικά η ΝΔ, μη κόβοντας τον ομφάλιο λώρο με την «λαϊκή δεξιά», την νομιμοποίησε στο εκλογικό σώμα. Αυξάνοντας την επιρροή της τελευταίας. Από εκεί και πέρα, όσο η επιρροή αυτή δυνάμωνε, τόσο η ΝΔ, φοβικά, ανέχονταν τη λαϊκή δεξιά και τις ιδέες της. Γίνονταν όμηρος της.

Πρόθυμος όμηρος της έγινε άλλωστε αρχικά, και ο Αντώνης Σαμαράς ως ηγέτης της ΝΔ, είτε διότι ελκύονταν από τις ιδέες αυτές, είτε διότι πίστευε πως θα ωφεληθεί εκλογικά. Το τελευταίο, ως προσδοκία, διαψεύστηκε παταγωδώς. Ο Σαμαράς τραυμάτισε την αξιοπιστία του. Η απήχηση της ΝΔ συρρικνώθηκε. Ενώ άνοιξαν διάπλατα οι πύλες για την εκτόξευση της φούσκας Καμμένου» γράφει ο Γιάννης Λούλης και διερωτάται σε ποιά κατεύθυνση θα κινηθεί ο Πρωθυπουργός για την ανασύνταξη του κεντροδεξιού χώρου.

«Τι θα κάνει όμως τώρα ο αρχηγός της ΝΔ με τα υπολείμματα της φούσκας αυτής; Το όραμα μιας «μεγάλης δεξιάς» με κάθε λογής λαϊκιστές, υπερεθνικιστές, παλαιοκομματικούς και ακραίους θα σημάνει ένα πράγμα για τη ΝΔ: Μια ακόμη πιο περιχαρακωμένη εικόνα. Και άρα, μια ακόμη πιο «μικρή» δεξιά! Η δομική κρίση της ΝΔ έτσι θα βαθύνει. Ενώ, πιο μακροχρόνια, κινδυνεύει να έχει την τραγική μοίρα του ΠΑΣΟΚ» γράφει ενώ εξηγεί γιατί «αυτοκαταστράφηκε» ο Πάνος Καμμένος.

«Η έκπληξη βεβαίως δεν είναι η κατάρρευση του εγχειρήματος ενός πολιτικού του διαμετρήματος του Πάνου Καμμένου. Λάβαρο του ήταν άλλωστε η «απόλυτη διαγραφή του χρέους», δηλαδή η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας και η βιβλική καταστροφή της! Αντίθετα εκπλήσσει ότι η πολιτική φούσκα των ΑΝ.ΕΛ. κέρδισε αξιόλογα ποσοστά στις «εκλογές της οργής» (Μάιος) και στις «εκλογές του φόβου» (Ιούνιος). Εντέλει, η συγκεκριμένη ηγεσία, με τη συγκεκριμένη προσωπικότητα, αυτοκαταστράφηκε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ