Φουά γκρα: Η κτηνωδία πίσω από την απόλαυση [βίντεο] - iefimerida.gr

Φουά γκρα: Η κτηνωδία πίσω από την απόλαυση [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται πράγματι για τρομερό έδεσμα. Αλειμμένο απλά πάνω σε ζεστό ψωμί εύκολα μπορεί να σε ξεγελάσει, συνειδητοποιώντας λίγη ώρα μετά πως, χωρίς να το έχεις καταλάβει, έχεις καταναλώσει άνετα ένα μπουκάλι κρασί μόνος σου. Αρκεί ωστόσο να πάρεις μία μικρή «γεύση» του πώς παράγεται για να σου κοπεί μια για πάντα η όρεξη...

Βροχή πέφτουν κάθε τέτοιο καιρό οι μηνύσεις στις φάρμες παραγωγής φουά γκρά, τους εμπόρους και τα εστιατόρια από οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, λόγω των βάναυσων μεθόδων παραγωγής συκωτιού χήνας και κυρίως λόγω του τρόπου... εξαγωγής του από το σώμα της:

Αφού πρώτα την έχουν «παραταΐσει» δια της βίας με σκοπό τη διόγκωση του συκωτιού (κάτι που επιτρέπεται από το νόμο), εν συνεχεία της κόβουν το λαιμό, αφήνοντάς τη να πεθάνει αργά και βασανιστικά (κάτι που απαγορεύει ο νόμος) από αιμορραγία, ενόσω οι σφαγείς αποκόπτουν από τα σωθικά της το συκώτι.

Μία τέτοια περίπτωση παρέμβασης έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες, όταν ομάδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων άσκησε μήνυση εναντίον ενός από τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο, του περίφημου Μούγκαριτς, και του top σεφ στον κόσμο, Λουίς Αντουρίθ, που ηγείται του εστιατορίου, επειδή χρησιμοποιεί φουά γκρα προερχόμενο από χήνες οι οποίες σιτίστικαν δια της βίας και θανατώθηκαν απάνθρωπα.

Προμηθευτής του εστιατορίου μία μικρή φάρμα παραγωγής φουά γκρα στη Γαλικία με την ονομασία Μομοτέγκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ