Τραγωδία στη Συρία: Βομβάρδισαν ανθρώπους έξω από αρτοποιείο [βίντεο] - iefimerida.gr

Τραγωδία στη Συρία: Βομβάρδισαν ανθρώπους έξω από αρτοποιείο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 60 πολίτες βρήκαν το θάνατο έπειτα από τα πυρά της πολεμική αεροπορίας, που βομβάρδισε μια ουρά εκατοντάδων ανθρώπων που περίμεναν μπροστά σε ένα αρτοποιείο για να αγοράσουν ψωμί στην πόλη Χαλφάγια, στην επαρχία Χάμα.

Μάλιστα ο τελικός απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περίπου 50 από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η αντιπολιτευόμενη οργάνωση Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού, αφού κατήγγειλε μια «σφαγή από τις δυνάμεις του καθεστώτος» είχε κάνει λίγο νωρίτερα λόγο για τουλάχιστον 90 νεκρούς από το βομβαρδισμό αυτόν.

Σε ένα βίντεο που ανάρτησαν αντικαθεστωτικοί εικονίζονται πολυάριθμα πτώματα μέσα στα συντρίμμια μπροστά σε ένα κατεστραμμένο κτίριο. Ένας κρατήρας είναι ορατός στον δρόμο. Ένας άνδρας μεταφέρει μια αιμόφυρτη γυναίκα στην πλάτη του ενώ ο εικονολήπτης λέει: «βομβαρδισμός των MiG», «Δες, κόσμε, δες, η σφαγή της Χαλφάγια».

Ο στρατός έπληξε επίσης κοντινές περιοχές που επίσης ελέγχονται από αντάρτες, όπως η Κάρναζ, Καφρ Ζέιτα και Καφρ Ναμπούντα, προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο. Σύμφωνα με έναν αντικαθεστωτικό που είπε ότι ονομάζεται Αμπού Γάζι, οι βομβαρδισμοί έχουν στόχο να κατατρομοκρατήσουν τον πληθυσμό.

Δείτε το βίντεο από το χτυπημα στο αρτοποιείο που περιέχει ιδιαίτερα σκληρές εικόνες:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ