Σόιμπλε: Να μην εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Να μην εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε τη Βρετανία σε συνέντευξή του να μην «εκβιάζει» τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθειά της να ανακτήσει εξουσίες από τις Βρυξέλλες.

«Θέλουμε να κρατήσουμε τη Βρετανία στην ΕΕ και όχι να την ωθήσουμε εκτός» αυτής, είπε ο Σόιμπλε στη συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και πρόσθεσε: «Αλλά θα πω επίσης ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να μας εκβιάζει».

Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο που μπορεί να παρουσιάζει ο διάλογος ο οποίος συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους στη Βρετανία σχετικά με την πιθανή διοργάνωση δημοψηφίσματος για την παραμονή -ή μη- της χώρας στην ΕΕ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο. «Οι Βρετανοί φίλοι μας δεν είναι επικίνδυνοι. Αλλά ένα δημοψήφισμα θα προκαλούσε ανασφάλεια», έκρινε.

Πρόσθεσε ότι θα «ερχόταν σε σύγκρουση» με τους Βρετανούς μόνο για το ποδόσφαιρο, προσθέτοντας πως ελπίζει από την πλευρά τους «περισσότερη δέσμευση στην Ευρώπη, όχι λιγότερη».

Η Βρετανία εντάχθηκε στην ΕΕ το 1973, αλλά όχι στην 17μελή Ευρωζώνη. Ο συντηρητικός Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι υποστηρίζει ακόμα την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, αλλά πρόσθεσε πως δεν αποδέχεται το status quo και θέλει να υπάρξει μια «νέα συμφωνία», που θα επέτρεπε στο Λονδίνο να ανακτήσει κάποιες από τις εξουσίες που έχει εκχωρήσει στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ