Εγκαινιάστηκαν σήμερα οι νέες δικαστικές φυλακές στα Χανιά - iefimerida.gr

Εγκαινιάστηκαν σήμερα οι νέες δικαστικές φυλακές στα Χανιά

Εγκαινιάστηκαν σήμερα οι νέες δικαστικές φυλακές στα Χανιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των νέων φυλακών στην Αγιά Χανίων στην Κρήτη, από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του σωφρονιστικού μας συστήματος». Το σωφρονιστικό ίδρυμα λειτουργεί από το προηγούμενο Σάββατο και ήδη φιλοξενεί 160 άτομα.

Επαναλαμβάνοντας τα λεγόμενα του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο κ Καραγκούνης τόνισε ότι οι συνθήκες στην παλιά δικαστική φυλακή ήταν «άθλιες» ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταδιακή δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου σωφρονιστικού συστήματος.

«Ο υπουργός είχε χαρακτηρίσει την παλιά φυλακή ως ποντικότρυπα. Είχαμε χρέος και είχαμε δεσμευτεί, σύντομα, το νέο κατάστημα να εγκαινιαστεί. Από την αρχή που αναλάβαμε την ηγεσία του υπουργείου είχαμε ως πρώτο στόχο -και βέβαια είναι ένας στόχος διαχρονικός- να κάνομε αποσυμφόρηση στα καταστήματα κράτησης» δήλωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται στη χώρα αλλά και στο καθήκον της πολιτείας να βελτιώσει τις συνθήκες που σήμερα υπάρχουν. «Πρέπει μέσα από αυτές τις συνθήκες η πολιτεία να διασφαλίζει ότι οι κρατούμενοι και οι εργαζόμενοι στις φυλακές θα έχουν ανθρώπινες συνθήκες»

Στα εγκαίνια παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, οι βουλευτές Χανίων και το σύνολο των τοπικών αρχών, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κισάμου - Σελίνου Αμφιλόχιος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη στη χώρα μας να ανοίγουν σχολεία αντί για φυλακές.

Ο διευθυντής των φυλακών Γιάννης Κλαπάκης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προσπάθειες του προσωπικού για να λειτουργήσει η νέα φυλακή και τόνισε την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού.

Η νέα δικαστική φυλακή των Χανίων με την ονομασία Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κρήτη Ι, είναι η πλέον σύγχρονη στην Ελλάδα. Βρίσκεται δυτικά των αγροτικών φυλακών Αγιάς σε έκταση 50 στρεμμάτων, εποπτεύεται ηλεκτρονικά, διαθέτει πολλούς κοινόχρηστους χώρους, ενώ το προαύλιο είναι άνετο και καθαρό. Περιλαμβάνει επίσης 200 κελιά διαμονής των κρατουμένων, χώρους εντευκτηρίων, αίθουσες ψυχαγωγίας, χώρους ανοικτού και κλειστού επισκεπτηρίου καθώς και ιδιαίτερα προαύλια για τον καθημερινό αυλισμό των κρατουμένων.

Επίσης, έχουν προβλεφθεί χώροι για τη λειτουργία ιατρείων, μαγειρείου, χώροι πλυντηρίων-στεγνωτηρίων καθώς και κτίριο πολλαπλών χρήσεων, εκκλησία και υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ