Eurogroup: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλα μέτρα - iefimerida.gr

Eurogroup: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλα μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup και της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκης Ένωσης Τόμας Βίζερ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μεγάλο πακέτο λιτότητας, καθώς ο κύριος όγκος των περιοριστικών μέτρων που χρειαζόταν έχει ήδη ληφθεί.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή πάντως προειδοποιεί ότι «αν ο επόμενος προϋπολογισμός παρουσιάσει αστοχίες, οι οποίες δεν οφείλονται στο δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον, αλλά στην αβελτηρία των ελληνικών αρχών, τότε προβλέπεται από το Πρόγραμμα η αυτόματη λήψη διορθωτικών παρεμβάσεων».

Διαβεβαιώνει, επίσης, ότι το ελληνικό Μνημόνιο είναι πλήρως χρηματοδοτημένο μέχρι το 2014. Το δεύτερο εξάμηνο του 2013, το Eurogroup θα αποφασίσει αν χρειάζονται επιπλέον χρήματα, σημειώνει ο Αυστριακός οικονομολόγος. Ο κ. Βίζερ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2013, ενώ κατηγορεί όσους ζητούν άμεσο νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ότι έχουν αλλότρια κίνητρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ