04/06: Φίλα με παντού στο Athens Pride 2011 - iefimerida.gr

04/06: Φίλα με παντού στο Athens Pride 2011

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Σάββατο 4 Ιουνίου είναι ώρα για το Φεστιβάλ Athens Pride 2011, με αποκορύφωμα των εκδηλώσεων την ξέφρενη παρέλαση που ξεκινάει στις 6 το απόγευμα από την Πλατεία Κλαυθμώνος. Φέτος διεκδικεί φιλιά. Φιλιά παντού, από όλες προς όλες, από όλους προς όλους κι από όλες προς όλους.

Το Σάββατο θα εμφανιστούν στις 17.45 οι Pink Singers για να δώσουν το εναρκτήριο σήμα για να ξεκινήσει η παρέλαση στις 18:00 η οποία θα γίνει υπό τους ήχους των κρουστών των Batala. Στις 20.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος θα ξεκινήσει το κανονικό πρόγραμμα με συμμετοχές από καλλιτέχνες όπως οι Onirama, Μέλισσες, Vegas, Ευσταθία, Ζακ Στεφάνου κ.α., drag show Κούκλες, Lenn, Gazans, Life DJ set. Ειδική συμμετοχή: Ελευθερία Αρβανιτάκη. Θα διαρκέσει μέχρι τις 12 τα μεσάνυκτα.

Η 7η χρονιά του Athens Pride είναι αφιερωμένη στο φιλί.

Δύο χρόνια μετά τη λογοκρισία του φιλιού μεταξύ δύο ανδρών στη «Λυρική», φέτος προστέθηκαν στο ανθολόγιο της λογοκρισίας τα κανάλια MAD και MTV (λόγω και πάλι ΕΣΡ), θολώνοντας μια σκηνή όπου δύο αγόρια φιλιούνται.

Το φιλί που ανταλλάσσει αυτονόητα ένα ετερόφυλο ζευγάρι, θεωρείται πρόκληση και γίνεται στόχος απαγόρευσης αν δίνεται σε άτομο του ίδιου φύλου. Οι σχέσεις μας, ανύπαρκτες στα χαρτιά, οφείλουν κατά κάποιες και κάποιους να είναι ανύπαρκτες από όλο το δημόσιο χώρο. Το ότι καταπατούν την συνταγματική έννοια της ελεύθερης έκφρασης, προκλητικά το αγνοούν.

Πώς να μιλήσεις για ισότητα στα δικαιώματα, όταν οι θεσμοί της χώρας λογοκρίνουν την πιο στοιχειώδη απόδειξη της ύπαρξής σου, το φιλί; Το φετινό μας σύνθημα με τις πολλές του αναγνώσεις είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στη θεσμική ομοφοβία και στην κορωνίδα του, το ΕΣΡ.

Φέτος ένα βήμα έγινε: ο Δήμος Αθηναίων έθεσε κάτω από την αιγίδα του το Φεστιβάλ μας. Η πολιτεία εξακολουθεί όμως και κωφεύει στα αιτήματά των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών γυναικών κι αντρών (εφεξής LGBT), ακυρώνει τους γάμους, δεν θεσμοθετεί ούτε καν το σύμφωνο συμβίωσης.

Καλά κρατεί κι η θεσμική ομοφοβία: Το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) επιβάλλει πρόστιμα επειδή διεμφυλικά άτομα (τρανσέξουαλ) παρουσιάζονται στην οθόνη με σοβαρότητα. Συνεχίζει να τιμωρεί με μανία τα φιλιά μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αντίθετα, δεν επεμβαίνει ποτέ όταν LGBT άτομα διασύρονται.

Το φιλί, κάθε φιλί, ανήκει στο δρόμο και στην τηλεόραση. Ανήκει παντού.

Φιλιά παντού. Φίλα με παντού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ