Στο... τρέξιμο οι Αγιοι Βασίληδες στα Χανιά - iefimerida.gr

Στο... τρέξιμο οι Αγιοι Βασίληδες στα Χανιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης έστειλαν περισσότεροι από 1.500 πολίτες στα Χανιά συμμετέχοντας σε έναν ιδιαίτερο αγώνα δρόμου, το Santa Run, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ντυμένοι όλοι τους Άη Βασίληδες, με αφετηρία το 1ο Γυμνάσιο στο κέντρο της πόλης, διάνυσαν μια απόσταση 3,5 χιλιομέτρων, διαμέσου του εμπορικού και ιστορικού κέντρου τής πόλης, για να καταλήξουν και πάλι στο ίδιο σημείο, όπου και ακολούθησε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Η διαδρομή ήταν πανηγυρική με σφυρίχτρες στο στόμα και τραγουδώντας τα κάλαντα θέλησαν να μεταδώσουν το μήνυμα της γιορτής. Άτομα κάθε ηλικίας, ακόμα και βρέφη στα καροτσάκια, έδιναν τον τόνο της εκδήλωσης.

Ο «ανεφοδιασμός» τους γινόταν από σημεία που είχαν οριστεί με μπύρα και τσικουδιά, ενώ πολλοί καταστηματάρχες προσέφεραν στους συμμετέχοντες γλυκά.

«Είναι μια προσπάθεια που δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι. Η αλληλεγγύη, ευτυχώς, δεν έχει εκλείψει», δήλωσε το μέλος τής οργανωτικής επιτροπής, Μανώλης Ρουμελιωτάκης.

Ο κάθε Άη Βασίλης, που συμμετείχε, κατέβαλε το ποσό των 15 ευρώ. Το κόστος της συμμετοχής κάλυπτε τη στολή τού Άη Βασίλη, δωρεάν μπύρα στη διαδρομή και το πάρτι, καθώς και δώρα χορηγών.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν στο Κέντρο Ανοιχτής Περίθαλψης Παιδιών με Κινητικά Προβλήματα «ΕΛΕΠΑΠ», στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη», στο σύλλογο «Ορίζοντας» και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας- Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΗΦΑΜΕΑ».

Η διοργάνωση ανήκε στο σύλλογο μαζικού αθλητισμού «Chania Personal Training- ΚΟΤΙΝΟΣ» και το αθλητικό τμήμα του Συλλόγου στήριξης παιδιών με καρκίνο «Ορίζοντας», ενώ σημαντική ήταν η προσφορά των περίπου 50 εθελοντών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχει η προσπάθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ