Δημοσκόπηση Marc: Το 54,5% των Ελλήνων θέλει νέα κόμματα - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Marc: Το 54,5% των Ελλήνων θέλει νέα κόμματα

Ερευνα Marc: Το 54% των Ελλήνων θέλει νέα κόμματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενδιαφέρονται είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Marc για την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής». Από τα ευρήματα διαπιστώνονται χαμηλές προσδοκίες μετά την εκταμίευση της δόσης, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το 54,5% των πολιτών θεωρεί ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μόνο αν δημιουργηθούν νέα κόμματα.

Συγκεκριμένα, μόνο το 20,2% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα πράγματα θα πάνε καλά ενώ 64,4% απαντά ότι θα χειροτερέψουν.

Το 54,5% θεωρεί ότι η κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί αν δημιουργηθούν νέα κόμματα, ενώ το 35,9 αν βελτιωθούν και ανανεωθούν τα υπάρχοντα.

Πάντως το 84,1% δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, ενώ το 81,4% πιστεύει ότι το 2013 θα είναι χρονιά αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού.

Το 44,5% επιθυμεί η ΝΔ να διευρυνθεί προς το Κέντρο, το 34% ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατοπιστεί σε πιο κεντρώες θέσεις και το 22,6% να εκφράσει πιο ριζοσπαστικές θέσεις. Το 26,5% θέλει το ΠΑΣΟΚ να συμπράξει με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και το 16,2% να επιστρέψει στις ρίζες του. Για τη ΔΗΜΑΡ, το 33,9% θεωρεί ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση και το 25,5% πως είναι υποχωρητική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ