Ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014 βλέπει στέλεχος της ΕΚΤ - iefimerida.gr

Ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014 βλέπει στέλεχος της ΕΚΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δύο χρόνια θα εισέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης η Ελλάδα, εκτιμά το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί το Σάββατο σε γερμανική εφημερίδα.

«Η ελληνική οικονομία κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014. Εκείνοι που προέβλεπαν στις αρχές του χρόνου μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ διαψεύσθηκαν πέρα για πέρα», υπογράμμισε ο ο αξιωματούχος της ΕΚΤ και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα οφείλει να δημιουργήσει ανάπτυξη και να ξαναστηθεί η ίδια στα πόδια της χάρη στα δημοσιονομικά έσοδα».

Παράλληλα, ο κ. Άσμουσεν σχολίασε ιδιαίτερα θετικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, παρά την ύφεση, τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές και τη λαϊκή δυσαρέσκεια εξαιτίας της αυστηρής λιτότητας. «Ανάμεσα στο 2009 και το 2012 το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 9 μονάδες εν σχέσει προς το ποσοστό του ΑΕΠ. Είναι ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ