Süddeutsche Zeitung : Ντροπή της Ευρώπης η Ελλάδα για το μεταναστευτικό - iefimerida.gr

Süddeutsche Zeitung : Ντροπή της Ευρώπης η Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Süddeutsche Zeitung : Ντροπή της Ευρώπης η Ελλάδα για το μεταναστευτικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ σκληρή κριτική ασκεί στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα για την αντιμετώπιση των μεταναστών, τις συνθήκες κράτησης, τη βία και τα προβλήματα που πρέπει να παρακάμψουν όσοι θέλουν να ζητήσουν άσυλο.

Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται σε δηλώσεις του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μάρκους Λένινγκ, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός για την αντιμετώπιση των μεταναστών στην Ελλάδα.

Σε υψηλούς τόνους ο Λένινγκ σημειώνει «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ντροπή για όλους τους Ευρωπαίους». Κάνει λόγο για ελλείψεις στην περίθαλψη, αλλά και κενά προστασίας στις επιθέσεις από ακροδεξιούς, ενώ εκφράζει επιφυλάξεις για τον αν υπάρχει πολιτική βούληση στην πολιτική ηγεσία της χώρας

«Αν στην Ελλάδα υπήρχε η βούληση να δοθεί βοήθεια στους μετανάστες, αυτό θα έπρεπε να γίνει. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα» τόνισε.

Ο Γερμανός εντεταλμένος παραδέχεται ότι η Ελλάδα σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος εντός της ΕΕ, ωστόσο, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δέχεται οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία και της Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πρέπει να σκεφτεί κανείς, μήπως διεθνείς οργανισμοί όπως οι υπηρεσίες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πρέπει να ενεργοποιηθούν» επισημαίνει ο Λένινγκ.

Παράλληλα, η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε έκθεση καταπέλτη κατά της Ελλάδος κατηγορώντας την για απάνθρωπη μεταχείριση και τονίζοντας ότι «οι μετανάστες δεν μπορούν να ζητήσουν άσυλο, κρατούνται υπό καταστροφικές συνθήκες και έχουν και να αντιμετωπίσουν και ρατσιστικές επιθέσεις».

Προσθέτει, ακόμη, ότι οι Ελληνες συνοριοφύλακες ευθύνονται για το θάνατο ανθρώπων σε πολλές περιπτώσεις, όπως πρόσφυγες από τη Συρία που έφυγαν προσπαθώντας να γλυτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο. Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρεται στην περίπτωση 40 προσφύγων από τη Συρία οι οποίοι υπό την απειλή όπλων αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν στον Εβρο για να επιστρέψουν στην Τουρκία, ενώ μόνο τα 25 άτομα κατάφεραν να φθάσουν στην τουρκική ακτή.

Ο Τζων Νταλχούιζεν, υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας τόνισε ότι οι μεγάλες επιβαρύνσεις που υφίσταται η Ελλάδα δεν αποτελούν δικαιολογία, ενώ κάλεσε και τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να κατανείμουν ισομερώς μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ