Πόσο θα μειωθούν οι λογαριασμοί τηλεφώνου από το νέο έτος - iefimerida.gr

Πόσο θα μειωθούν οι λογαριασμοί τηλεφώνου από το νέο έτος

Γιατί και κατά πόσο θα είναι μειωμένοι οι λογαριασμοί τηλεφώνου από το νέο έτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειωμένοι θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι λογαριασμοί των τηλεφώνων αφού η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποφάσισε τη μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων προς τα κινητά δίκτυα. Το συνολικό όφελος για τους συνδρομητές υπολογίζεται στα 47 εκατ. ευρώ.

Η τιμή των τελών τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα, στη χονδρική αγορά, ορίζεται σε 1,269 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου. Πριν αρχίσει να εφαρμόζεται η σταδιακή μείωση στις τιμές – από τις 31 Ιουλίου 2012 – η τιμή των τελών τερματισμού κλήσεων ανερχόταν στα 4,95 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου.

Η απόφαση της ΕΕΤΤ αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση των τιμών και στη λιανική αγορά κλήσεων από σταθερά προς κινητά, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη στους καταναλωτές. Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι λογαριασμοί των συνδρομητών θα μειωθούν κατά περίπου 47 εκατ. ευρώ για το 2013.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι μειώσεις τελών θα συνεχιστούν και το 2014 (1,168 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου) και το 2015 (1,099 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου) συν τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ