Βρέθηκε χαρτονόμισμα από τα λύτρα που είχαν δοθεί για την απαγωγή Παναγόπουλου - iefimerida.gr

Βρέθηκε χαρτονόμισμα από τα λύτρα που είχαν δοθεί για την απαγωγή Παναγόπουλου

Βρέθηκε χαρτονόμισμα από τα λύτρα που είχαν δοθεί για την απαγωγή Παναγόπουλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ενδιαφέρον... εύρημα προέκυψε από την κατάθεση του ποσού των 20.000 ευρώ που πήγε να κάνει ένας επιχειρηματίας την Πέμπτη σε τράπεζα της Μαλεσίνας. Ανάμεσα στα προς κατάθεση χαρτονομίσματα ήταν και ένα από αυτά που οι απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου είχαν πάρει ως λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 200 ευρώ, το οποίο αποτελεί - εξαιρετικά μικρό μεν, εξαιρετικά σπουδαίο για τις έρευνες των Αρχών - μέρος των λύτρων που είχαν δοθεί τότε και ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 30 εκατ. ευρώ.

Η απαγωγή του κ. Παναγόπουλου είχε σημειωθεί το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 στο Καβούρι. Ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος μετά από 13 ημέρες, ύστερα από καταβολή λύτρων ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ. Οι αρχές είχαν προσημειώσει τα χαρτονομίσματα που δόθηκαν για λύτρα και έτσι όταν αυτά κυκλοφορούν, μπορούν να εντοπιστούν από τα μηχανήματα των τραπεζών.

Μέχρι στιγμής έχουν οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης 20 άτομα της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων κρίθηκαν ένοχοι οι 18 από αυτούς.

Ωστόσο από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για το πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ