Στουρνάρας στη Βουλή: Σας έχω καλά νέα – Επιτέλους μαζεύουμε έσοδα - iefimerida.gr

Στουρνάρας στη Βουλή: Σας έχω καλά νέα – Επιτέλους μαζεύουμε έσοδα

Στουρνάρας στη Βουλή: Σας έχω καλά νέα – Επιτέλους μαζεύουμε έσοδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευχάριστα είναι τα νέα από το οικονομικό επιτελείο, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει μόνο από το χαράτσι 200 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από όσα προέβλεπε ο Προϋπολογισμός.

Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στην επιτροπή που εξετάζει το φορολογικό νομοσχέδιο ανέφερε πως τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα ενεργειακά προϊόντα όπως το πετρέλαια ανήλθαν στα 4,5 δισ, ευρώ άρα είναι εντός των στόχων, αφού ο Προϋπολογισμός προέβλεπε αυτό ακριβώς το ποσό.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ακόμα πιο ευχάριστα είναι τα νέα με τα έσοδα που προέρχονται από το χαράτσι, καθώς μέχρι το τέλος του έτους έχουν εισπραχθεί από το ειδικό τέλος ακινήτων 200 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από αυτά που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών από τους κυβερνητικούς του εταίρους, για μεταθέσεις εφοριακών, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «πιστεύουμε στην αξιοκρατία» και παρέπεμψε στη χθεσινή, σχετική ανακοίνωση του υπουργείου του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ