Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με μια ματιά - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με μια ματιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια θέματα κυριαρχούν: η συγχώνευση ή το κλείσιμο δημοσιων φορέων και η αξιολόγηση των εργαζομένων σ' αυτούς μέσω ΑΣΕΠ, οι διαπραγματεύσεις για το αφορολόγητο, η μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, τα σενάρια για νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ, η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην τρίτη κατηγορία από τον οίκο Moody's και το μήνυμα των «αγανακτισμένων πολιτών» από τις πλατείες της χώρας.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξοδος εξπρές για 250.000 από τα «βαρέα και ανθυγιεινά»!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έξοδο με «συνοπτικές διαδικασίες» από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα φέρνει για 250.000 εργαζόμενους το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής η οποία ήδη, έχει καταλήξει στην αξιολόγηση για το 1/3 των ειδικοτήτων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στην κορυφή χωρίς αντίπαλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER με τον Ν. Χατζηνικολάου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η επαναφορά αποδείχτηκε σαρωτική, γεγονός που επιβεβαίωσε παταγωδώς την κραταιά αξιοπιστία, την τόλμη και τη μαχητικότητα του ενημερωτικού τομέα, το έργο και το καθημερινό τελικό αποτέλεσμα του οποίου -υπό το ακλόνητο δημοσιογραφικό δόγμα του σεβασμού στην είδηση- επαναβραβεύεται διθυραμβικά από το κοινό".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πήγε ο λαγός να... πιει νερό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με καλοσκηνοθετημένη ταινία έμοιαζαν όσα έκανε χθες στη Βουλη ο («λαγός» του κ. Παπανδρέου) Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, χωρίς να καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνα είναι τα παιχνίδια που παίζει, μοίρασε -εν αγνοία τους- ρόλο κομπάρσου σε ανώτατους πολιτειακούς άρχοντες, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Βουλής, και έπαιξε το σενάριο της απόσυρσης του ΛΑΟΣ από τη Βουλή".

ΕΘΝΟΣ: "Μαχαίρι στο αφορολόγητο για όλους ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρά μέτρα φέρνει η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών πέφτει στα 6.000 ευρώ και στα 8.000 ευρώ των μισθωτών. Από το μαχαίρι εξαιρούνται οι συνταξιούχοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Νεκτάριος: Πως με έσωσε από τον καρκίνο ο Αγιος Νεκτάριος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πείσμα των άπιστων Θωμάδων της εποχής μας, των αποστεωμένων από πίστη, καρδιά και ψυχή ορθολογιστών και «επιστημόνων» του μάταιου και του εφήμερου, θαύματα γίνονται".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ανοιξε την πόρτα για πρόωρες εκλογές ο Καρατζαφέρης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προς αναπληρωματικές εκλογές σε συγκεκριμένες περιφέρειες τουλάχιστον ή και σε γενικές κοινοβουλευτικές εκλογές θα οδηγηθεί η χώρα εάν κάνει πράξη την απειλή του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σχέδιο 14 σημείων για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δεύτερο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα χρονικής διάρκειας ενός ή δύο χρόνων, ύψους 30 δισ. για κάθε χρονιά (2012-2013), βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ Ε.Ε. και ΔΝΤ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καπέλο» φόρου 55% σε 400.000 επαγγελματίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με «καπέλο» 55% θα πληρώσουν τα ποσά του φόρου εισοδήματος που θα προκύψουν από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου περίπου 400.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δηλώνουν ετήσια εισοδήματα 6.000-12.000 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Καταρρέει το σύστημα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το σύστημα που οικοδομήθηκε και διατηρήθηκε τα τελευταία 35 χρόνια στην χώρα μας δεν φαίνεται να έχη μέλλον. Είναι φανερό ότι δεν μπορεί πλέον να διαχειρισθή τα προβλήματα και την κρίση που το ίδιο δημιούργησε".

Η ΑΥΓΗ: "Τρέμουν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ετοιμόρροπη η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο εξαναγκάζοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πειθαρχήσουν στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Από τον φόβο των διαρροών, μάλιστα, επιλέγει να γίνει μόνο μια ψηφοφορία στη Βουλή μεταβάλλοντας ουσιαστικά τη διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νέα μέτρα τελικής εξόντωσης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αντί μετατάξεων, λουκέτα και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών, μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, υπαγωγή στο ΙΚΑ των Δ.Υ., μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, επιβολή φόρου 3% υπέρ των ανέργων, αλλά και αύξηση των τελών κυκλοφορίας, ενώ πολύ περισσότεροι θα πληρώσουν Φόρο Ακίνητης Περιουσίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι φόβοι Παπανδρέου και οι σκιές στην οικονομία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε στενωπό βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρότι το Μέγαρο Μαξίμου μεταδίδει πως ολοκληρώνονται άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την πέμπτη δόση του δανείου από την τρόικα. Χθες, η Moody's υποβάθμισε εκ νέου την ελληνική οικονομία".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πρώτο κύμα με 7.000 (αξιολογήσεις) απολύσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η απόφαση για τις καταργήσεις οργανισμών αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους, οι οποίοι πλέον θα περάσουν σε φάση αξιολόγησης για ενδεχόμενη μετάταξή τους από το ΑΣΕΠ, ενώ άγνωστο παραμένει εάν η γενικότερη κυβερνητική κατεύθυνση ενδέχεται να περιλαμβάνει και απολύσεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου εφόσον καταργείται η θέση στην οποία υπηρετούν".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Λουκέτο σε 75 φορείς του Δημοσίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην εξοικονόμηση συνολικά 650 εκατ. ευρώ την περίοδο 2012-2015 θα οδηγήσει η συγχώνευση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και οργανισμών. Οι αποφάσεις θα αφορούν σε 75 οργανισμούς που απασχολούν περίπου 7.000 άτομα. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Ολη η Ελλάδα μια φωνή. Ανατροπή".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την Κυριακή ένα μεγάλο πλήθος έδειξε τη δύναμή του, την αγωνία του και τη διάθεσή του να αλλάξει πορεία η χώρα για να σωθούμε. Ηταν μια μεγαλειώδης εκδήλωση η οποία ταρακούνησε τους καπεταναίους, τους ξύπνησε από τον ήσυχο ύπνο τους στα βολικά γραφεία που έχουν μάθει να κάθονται τόσα χρόνια, χάρη στα «ορφανά» λεφτά του φορολογούμενου πολίτη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μέτρα σφαγής του λαού".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κυβέρνηση και τρόικα ολοκληρώνουν τα μέτρα σφαγής της εργατικής τάξης, του λαού, με το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», με ορίζοντα το 2015. Επιβάλλουν νέο Προκρούστη σε εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, σε Υγεία - Πρόνοια, σε «κοινωνικά επιδόματα», νέα αντιλαϊκή φορολογία. Κάνουν πάμφθηνους τους εργαζόμενους για ενίσχυση των κερδών".

ΤΑ ΝΕΑ: ""Δημόσιο: Μείον ένας μισθός και απολύσεις".

H εφημερίδα σημειώνει ότι "αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης είναι πλέον χιλιάδες υπάλληλοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά την απόφαση για μαζικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών - κάτι που θα ισχύσει και για την ΕΡΤ. Από τους υπεράριθμους, θα μετατάσσονται όσοι αξιολογούνται θετικά από το ΑΣΕΠ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ραντεβού με την Ιστορία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα μεγάλο πρώτο στοίχημα -για τη βιωσιμότητα του κινήματος που τώρα γεννιέται- είναι η ανατροπή της ψήφισης του νέου «μνημονίου», το πιο ισχυρό μήνυμα για το ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να αντισταθεί και να διεκδικήσει πάλι τη χώρα που του κλέβουν. Ενα εκατομμύριο κόσμος στο Σύνταγμα την ημέρα της ψήφισης του «μεσοπρόθεσμου» θα μπορούσε να το κάνει. Απλώς και μόνο με την ύπαρξή του...".

City Press: "Επένδυση στην πράσινη ανάπτυξη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εντός του Ιουνίου θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα του υπ. Περιβάλλοντος «Χτίζοντας το Μέλλον», το οποίο όπως και το «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον» στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και επαγγελματικών κτιρίων".

Metro: "Λουκέτο σε 75 Οργανισμούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την άμεση συγχώνευση ή την κατάργηση φορέων του Δημοσίου σχεδιάζει η κυβέρνηση έως τον Οκτώβριο. Πάνω από 7.000 εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:"Μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Στήριξη... μέσω Βιέννης με δάνειο 60-70 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέσω... Βιέννης φαίνεται ότι θα διοχετευθεί το νέο χρηματοδοτικό «πακέτο» ύψους 60-70 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Στις Βρυξέλλες είναι διάχυτο το κλίμα αναζήτησης ενός συμβιβαστικού πεδίου για την επίλυση της ελληνικής κρίσης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στην DT το 10% του ΟΤΕ με τίμημα 410 εκατ. ευρώ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο κύβος ερρίφθη και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα γίνει η μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom αντί του ποσού των 410,75 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ξεκινούν διαπραγματεύσεις για το επιπλέον 6% που προτίθεται να πωλήσει το ελληνικό δημόσιο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Μέτρα-φωτιά στο μνημόνιο 2".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Το πλαίσιο επιφέρει δραματικές αλλαγές στα εργασιακά, μειώσεις στους μισθούς δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, έκτακτες εισφορές, περικοπές φοροαπαλλαγών και κατάργηση θέσεων των φορέων που κλείνουν".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στην «τρίτη κατηγορία» μας υποβάθμιση η Moody's".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής κατάταξης της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες προχώρησε, χθες, ο οίκος Moody's, επικαλούμενος αυξημένο κίνδυνο να μην καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση να σταθεροποιήσει το χρέος της χώρας χωρίς αναδιάρθρωση".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ