Ποιος Γερμανός αποκαλεί τη Μέρκελ «Καίσαρα, Ναπολέοντα και Χίτλερ» - iefimerida.gr

Ποιος Γερμανός αποκαλεί τη Μέρκελ «Καίσαρα, Ναπολέοντα και Χίτλερ»

Ποιος Γερμανός αποκαλεί τη Μέρκελ «Καίσαρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον κατάλογο με ορισμένους ηγέτες που επιχείρησαν με τον δικό τους αυταρχικό και βίαιο τρόπο να ενώσουν την Ευρώπη κατατάσσεται η Ανγκελα Μέρκελ σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

Η Die Welt φιλοξενεί δηλώσεις του Αντρέας Κέλερ, προέδρου της Ομοσπονδίας των Ιατρών και Ασφαλιστικών Ταμείων ο οποίος δηλώνει «Ιούλιος Καίσαρας, Καρλομάγνος, Ναπολέων, Αδόλφος Χίτλερ, Άγγελα Μέρκελ--ο κατάλογος με τους ηγέτες που θέλησαν να ενώσουν την Ευρώπη είναι πολύ μακρύς. Και κάθε προσπάθεια αποτύγχανε εξαιτίας του ότι ουδείς μπορεί να φανταστεί ότι θα μένουν όλοι μαζί στο ένα και μοναδικό "Σπίτι-Ευρώπη"».

Οπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε μεγάλος σάλος στη χώρα από τη σύγκριση της γερμανίδας καγκελαρίου με ανθρώπους που αιματοκύλησαν την Ευρώπη με αποτέλεσμα ο Κέλερ να αναγκαστεί να ανασκευάσει.

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας διευκρίνισε, λίγο αργότερα, ότι ο κ. Κέλερ έκανε μια ειρωνική αναφορά και ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε να συγκρίνει την κυρία Μέρκελ με τον Χίτλερ. Μετέφερε δε την λύπη του Προέδρου για το γεγονός ότι η ειρωνική του διάθεση δεν έγινε αντιληπτή από όλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ