Στους πολιτικούς αρχηγούς το μπαλάκι για την καρατόμηση των Εφόρων - iefimerida.gr

Στους πολιτικούς αρχηγούς το μπαλάκι για την καρατόμηση των Εφόρων

Στους πολιτικούς αρχηγούς το μπαλάκι για την καρατόμηση των Εφόρων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να παραπέμψουν το θέμα της αντικατάστασης των 165 στελεχών του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών στους πολιτικούς αρχηγούς αποφάσισαν κατά τη σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και από πλευράς του ΠΑΣΟΚ ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συζήτησαν την απόφαση αντικατάστασης με συνοπτικές διαδιακασίες 165 Εφόρων που προκάλεσε σάλο.

Ουσιαστικά, ο κ. Σαχινίδης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επανέλαβε τα όσα είχε πει και το απόγευμα της Τετάρτης, ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντίθετο με την αντικατάσταση των στελεχών, αρκεί αυτό να γίνει κατόπιν αξιολόγησης, με κριτήρια αξιοκρατικά και αφού ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις και το κατά πόσο έχουν «πιάσει» τους στόχους που είχαν τεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η διαμάχη είχε ξεκινήσει από την Τρίτη όταν είχε εξελιχθεί σε έντονο φραστικό επεισόδιο η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης με τον εισηγητή του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Σαχινίδης όταν τον κάλεσε ο κ. Μαυραγάνης προκειμένου να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του και να του ζητήσει να του γνωστοποιήσει ονόματα τα οποία θα επιθυμούσε να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης με βάση τις ποσοστώσεις της συγκυβέρνησης του απάντησε ότι διαφωνεί.

Του είπε μάλιστα ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν τηρηθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης που έχουν θεσμοθετηθεί το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συναινέσει στις μετακινήσεις.

Η συζήτηση διεξήχθη σε έντονο ύφος και έληξε μέσα σε βαρύ κλίμα με την υπόσχεση του υφυπουργού να επανεξετασθεί το θέμα.

Ομως από το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Οικονομικών ξεκίνησε τη διαδικασία των αντικαταστάσεων που έχει προκαλέσει σάλο μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και χαρακτηρίζεται παράνομη από την αρμόδια διεύθυνση προσωπικού.

Μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ τον κάλεσε σε σύσκεψη στο γραφείο του το μεσημέρι της Πέμπτης παρουσία των Γιάννη Μανιάτη και Φίλιππου Σαχινίδη, προκειμένου να επανεξετασθεί η απόφαση.

Ετοιμάζεται αντίστοιχη κίνηση και με τους Διευθυντές Περιφερειακής Εκπαίδευσης;

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρει ότι η κυβέρνση αναμένεται να προβεί σε άμεση αντικατάσταση των Διευθυντών Περιφερειακής Εκπαίδευσης με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την καρατόμηση των Εφόρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ