"Δώστε υπουργείο στον Καρατζαφέρη να ησυχάσουμε" - iefimerida.gr

"Δώστε υπουργείο στον Καρατζαφέρη να ησυχάσουμε"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και... το 1993 επιστράτευσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να πείσει τη "λαϊκοδεξιά" πτέρυγα της ΝΔ -που βράζει- ότι... δεν δίνει συναίνεση. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους άλλους ενοίκους της "κεντροδεξιάς" πολυκατοικίας Γιώργο Καρατζαφέρη και Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στο Ηράκλειο Κρήτης, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε βολές κατά της ΔΗΣΥ της κ. Μπακογιάννη και κατά του ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη. Χαρακτήρισε, εμμέσως πλην σαφώς, τη ΔΗΣΥ ως "κομματίδιο", ενώ στηλίτευσε την "απειλή" Καρατζαφέρη να προκαλέσει πρόωρες εκλογές αποχωρώντας από τη Βουλή. "Κύριε Παπανδρέου, δώστε επιτέλους ένα υπουργείο στον κ. Καρατζαφέρη να ησυχάσουμε" είπε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι "άλλα λέει το πρωί και άλλα το μεσημέρι". Συγκεκριμένα, είπε ο κ. Σαμαράς:

"Δεν είναι μόνοι τους, έχουν και τους λαγούς τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια. Ακούσαμε κάποιον να λέει ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές. Απειλούν; Όχι ακριβώς, κάτι λένε το πρωί και ως το μεσημέρι το μετανιώνουν. Εμείς πάντως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, αν αποφασίσουνε εκλογές, καλοδεχούμενες".

Εξευμενισμός των "σαμαρικών"

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει και τη "λαϊκοδεξιά" πτέρυγα του κόμματός του, που είναι απογοητευμένη από το "Ζάππειο 2", ότι δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση - παρότι, grosso modo, διαφωνεί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα μόνο όσον αφορά το φορολογικό, κι ας τού έχει εξηγήσει η τρόικα ότι σ' αυτή τη φάση δεν μπορούν να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Μάλιστα, προκειμένου να φανεί πειστικός, δεν παρέλειψε να επικαλεστεί και τη στάση που κράτησε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν έριξε την κυβέρνηση του -ως τότε- πολιτικού μέντορά του για να μην αποκρατικοποιηθεί ο ΟΤΕ - κι όχι για μιαν ιδέα, για το Μακεδονικό, όπως λένε "σαμαρικά" στελέχη της ΝΔ.

"Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι και εννοώ όχι. Εγώ το λόγο μου τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω, γύρισα για να παλέψω. Και το λάθος δεν το συνυπογράφω", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ