Eπίθεση σε Παπανδρέου και κυβέρνηση από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Eπίθεση σε Παπανδρέου και κυβέρνηση από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ευθεία βολή κατά του πρωθυπουργού ερμηνεύεται εντός της κυβέρνησης το αιφνίδιο ξέσπασμα χθες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Και όχι τυχαία, αν αναλογιστεί κανείς ότι μίλησε για 'πρίγκιπες' που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο κόσμος μπορεί να λέει κάτι εναντίον τους και όταν τους έφτυναν, είτε νόμιζαν ότι βρέχει, είτε προσπαθούσαν να μεταθέσουν τις ευθύνες σε άλλους...Ο κ.Κωνσταντινόπουλος ζήτησε ακόμα μιλώντας στον Σκάι μία σοβαρή αποτίμηση του γιατί δεν πήγαν καλά τα προηγούμενα μέτρα και ποιοι δεν τα πήγαν καλά, και όχι -άλλα- εκβιαστικά διλήμματα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης (;) του Μεσοπρόθεσμου, αν τεθεί ως τέτοιο. Επιτιθέμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι τον έχει πιστέψει πολλές φορές και τώρα θέλει εκείνος να του θέσει ορισμένα ερωτήματα, διερωτούμενος όμως πλέον με νόημα 'γιατί να τον πιστέψει'... Χωρίς να τον κατονομάσει, καταφέρθηκε –ακολουθώντας τον συνονώματό Οδυσσέα Βουδούρη- και κατά του Δημήτρη Ρέππα, σημειώνοντας πως "αν κάποιοι ζητούν 200 αντί για 300 βουλευτές, μετά από 30 χρόνια θητεία, εγώ τους λέω να είναι 55", εξηγώντας πως δεν ενδιαφέρεται για τον αριθμό των βουλευτών. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Δημήτρης Ρέππας, με τον 18 μηνών βουλευτή να σημειώνει πως δεν ενδιαφέρεται για τα προνόμια του βουλευτή και δεν αντέχει κανέναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης και ιδιαίτερα κάποιους που λειτουργούν ως 'λαγοί' να τον εκβιάζουν με αναφορές σε αυτά... Αντίθετα, το μόνο που τον ενδιαφέρει, όπως είπε, είναι να περπατάει στην περιφέρειά του και να λέει ότι φέρθηκε έντιμα απέναντι στους συμπολίτες του. Χαρακτήρισε δε 'γελοία' τυχόν σύντμηση του χρόνου συνεδρίασης της ΚΟ, που δεν θα επιτραπεί.

Η τελευταία πάντως θεωρείται πολύ πιθανή, αφού το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την Δευτέρα. Ως τότε, θα πρέπει να έχει συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει το περιεχόμενό του, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ή έστω το ΚΤΕ Οικονομικών προς ενημέρωση των βουλευτών, αλλά και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, προκειμένου να λάβουν γνώση των νέων μέτρων τα στελέχη του, με τον χρόνο συνεδρίασης των οργάνων αυτών πάντως να μην έχει ακόμα προσδιοριστεί. Τα περιθώρια ωστόσο, στενεύουν, δεδομένου ότι αύριο ο κ.Παπανδρέου θα βρεθεί στο Λουξεμβούργο, για να συναντήσει εκτάκτως τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο και θα συζητήσει μεταξύ άλλων για τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα, παίρνοντας ουσιαστικά το τελικό "ok" για το Μεσοπρόθεσμο και συζητώντας τον τρόπο διαχείρισης του χρέους της χώρας στο εξής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ