MOODY'S: Τριπλή υποβάθμιση της Ελλάδας - iefimerida.gr

MOODY'S: Τριπλή υποβάθμιση της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τριπλή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στη κατηγορία Caa1, προχώρησε η MOODYS δίνοντας ποσοστό χρεοκοπίας 50% μέσα στην επόμενη 5ετία!Αιτιολογώντας τη νέα υποβάθμιση, ο Οίκος Αξιολόγησης σημειώνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την Ελλάδα να αποτύχει να σταθεροποιήσει το Χρέος της χωρίς αναδιάρθρωση, λαμβάνοντας υπόψιν τις αυξανόμενες προκλήσεις εφαρμογής του Προγράμματος από τη Κυβέρνηση, τις αβέβαιες προοπτικές ανάπτυξης και τις αποκλίσεις έναντι των δημοσιονομικών δεσμεύσεων. Συν τοις άλλοις, η MOODYS εκτιμά ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, οι δανειστές της Ελλάδας θα θέσουν ως προϋπόθεση της περαιτέρω χρηματικής βοήθειας, τη συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση Χρέους.


Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η υποβάθμιση γίνεται την ίδια στιγμή που βρίσκονται στην Ελλάδα για να αξιολογήσουν το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας οι εκπρόσωποι της Τρόικας, επηρεάζεται από την έντονη φημολογία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και παραβλέπει τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, προκειμένου να επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο για το 2011, αλλά και να επιταχύνει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Όσο για την πολιτική κόπωση που επικαλείται η ανακοίνωση της Moody's, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι η Κυβέρνηση έχει κάνει απολύτως ξεκάθαρο ότι επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση γύρω από τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αλλά θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση αταλάντευτη στο δρόμο που έχει χαράξει για τη σωτηρία της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ