Οι φίλοι του γέροντα Παΐσιου έκαναν κόμμα και... πάνε στη Βουλή [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οι φίλοι του γέροντα Παΐσιου έκαναν κόμμα και... πάνε στη Βουλή [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού κινήματος που θα βγάλει τη χώρα από το... αδιέξοδο προχώρησαν οι «φίλου του γέροντα Παΐσιου», όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρουν στην ιδρυτική τους διακήρυξη «οι το ορθόδοξο ελληνικό Γένος αποτελούντες, απόγονοι λαμπρών αυτοκρατόρων, ξακουστών βασιλέων, πρωτοπόρων δημοκρατιών, φημισμένων στρατηγών, άξιων ηγετών, κορυφαίων φιλοσόφων, αξεπέραστων Αγίων, φωτισμένων γερόντων, δυναμικών ιεραρχών, αγωνιζόμενων ιερέων και μοναχών, ασυγκρίτων ηρώων, μοναδικών ποιητών, αφθάστων ρητόρων, θαυμασίων συνθετών, ζωγράφων, αγιογράφων, καλλιτεχνών, γλυπτών, λογοτεχνών, ευσυνειδήτων δημοσιογράφων, αρχιτεκτόνων, τεχνιτών, ναυπηγών, θαλασσοπόρων, εντίμων εφοπλιστών, εμπόρων, επιχειρηματιών, επαγγελματιών, γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, ξενοδόχων, αφοσιωμένων καθηγητών, δασκάλων, νηπιαγωγών, στρατιωτικών, νοσηλευτών, ιατρών, επιστημόνων, αθλητών, αλλά και απλών ανθρώπων, πολυτέκνων, οικογενειαρχών και αγωνιστών της καθημερινότητας, μαζί με σύγχρονους νέους, φοιτητές και μαθητές περίτεχνης παιδείας, κληρονόμοι όντας της αρχαίας, αλεξανδρινής, βυζαντινής και νεώτερης ελληνικής Ιστορίας» προχώρησαν στην ίδρυση, του «Κινήματος Φίλων Γέροντος Παϊσίου», του «Κινήματος της Ελλάδας», με σκοπό την άμεση οργάνωση του παγκόσμιου ορθόδοξου ελληνισμού για την αναγέννηση της χώρας.

Η δράση τους θα βασίζεται «στα νάματα των διδαχών και προφητειών του αγίου γέροντος Παϊσίου» και έχει στόχο να επιτύχουν την ανάσταση της χώρας και του λαού, «ώστε το 2021 ο ελληνισμός να έχει γίνει ξανά ο πρωτοπόρος και δυναμικός πρωταγωνιστής της οικουμένης, διακόσια χρόνια μετά την μεγαλειώδη Επανάσταση και Παλιγγενεσία του 1821, που μας εμπνέει, μας συναρπάζει και μας καθοδηγεί».

Όπως υποστηρίζουν «τα περιστέρια της νέας Ελλάδας φτερουγίζουν ήδη παντού το μεγάλο μήνυμα! Το μεγάλο κάλεσμα προς όλους! Οι Έλληνες σμίγουν! Η Ελλάδα μπορεί! Η Πατρίδα αναγεννάται! Και το γένος μας θα ξαναλάμψει στην Οικουμένη!».

Μάλιστα, οι δημιουργοί του κινήματος έχουν ήδη ξεκινήσει την προώθησή του μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης να προωθούν τις ιδέες τους. Έχουν δημιουργήσει δικό τους blog, σελίδα στο Facebook και λογαριασμό στο Twitter.

Η σημασία της ημερομηνίας «12 Δεκεμβρίου»

Παράλληλα, αναφέρουν πως επέλεξαν να ανακοινώσουν την ίδρυση του κινήματος στις 12 Δεκεμβρίου λόγω του «μυστικού» που κρύβεται πίσω από εκείνη την ημέρα, καθώς ήταν η τελευταία ημέρα που λειτούργησε η Αγία Σοφία.

«Την 12η Δεκεμβρίου 1452 μ.Χ., ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα, στην Κωνσταντινούπολη, μέσα στον Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας, έγινε κάτι φοβερό! Έγινε το ενωτικό Συλλείτουργο, κοινή Λειτουργία Παπικών και Ενωτικών, μνημονεύτηκε ο Πάπας και ανεγνώσθησαν οι όροι της Ψευδοένωσης, την οποία όμως ποτέ δεν αποδέχθηκε ούτε ο κλήρος ούτε ο λαός μας! Απόδειξη ήταν η εξέγερση κυριολεκτικά του κόσμου, που έξω από την Αγία Σοφία διαμαρτύρονταν στον Παλαιολόγο για την πράξη του εκείνη, που την έκανε βέβαια με βαριά καρδιά, ελπίζοντας σε βοήθεια του ...Πάπα, μπροστά στον φοβερό τουρκικό κίνδυνο που έζωνε την Πόλη...» υποστηρίζουν.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «οι τρεις σοβαρότερες αντιδράσεις ήταν του Γεώργιου Σχολάριου και μετέπειτα Πατριάρχη Γεννάδιου, του Μέγα Δούκα Λουκά Νοταρά, και του τότε Πρωτοσύγκελου του Πατριαρχείου, που δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον Άγιο Ραφαήλ που ήταν προσωπικός φίλος του Παλαιολόγου, ο οποίος αρνήθηκε να παραστεί στο απεχθές Συλλείτουργο, εξοργίζοντας τον Αυτοκράτορα, που διέταξε αμέσως την εξορία του μαζί με τον πιστό διάκονό του Νικόλαο».

«Από εκείνη την θλιβερή ημέρα, δεν ξαναλειτούργησε η Αγία Σοφία, παρά το τελευταίο βράδυ πριν την Άλωση, τότε που όλοι κατάλαβαν πως ο Πάπας όχι μόνο βοήθεια δεν έστειλε, μα και πως το τέλος ήταν πια αναπόφευκτο, αφού είχε "Αλωθεί" πρώτα ό,τι πολυτιμότερο και ουράνιο είχε η Ρωμιοσύνη, η ίδια Ορθόδοξη Πίστη» καταλήγουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ