Για 8η ημέρα οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα - iefimerida.gr

Για 8η ημέρα οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπομονή και επιμονή δείχνουν οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές από άκρη σε άκρη της Ελλάδας που συνεχίζουν σήμερα για 8η ημέρα τις κινητοποιήσεις τους κατά της πολιτικής του Μνημονίου. Ήδη το κέντρο της Αθήνας γεμίζει με κόσμο και τα γνωστά πανό έχουν αναρτηθεί μπροστά από τη Βουλή. Το κίνημα που ξεκίνησε στις 25 Μαΐου ως κίνημα αλληλεγγύης στους «Αγανακτισμένους» στην Ισπανία, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και δείχνει αποφασισμένο να μην υποχωρήσει αν δεν δικαιωθεί.

Στη πλατεία Συντάγματος χιλιάδες κόσμου συμμετέχει καθημερινά στις μαζικές διαδηλώσεις ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν κατασκηνώσει. Σήμερα αίσθηση έκαναν οι πρώτοι μηχανόβιοι διαδηλωτές οι οποίοι ξεπέρασαν τους 500. Οι μηχανές αφού διήνυσαν μια διαδρομή περιφερειακά του Συντάγματος σταμάτησαν μπροστά στη Βουλή να διαδηλώσουν μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο.

Με τη χθεσινή ομιλία αλληλεγγύης του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια και τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων προσωπικοτήτων των τεχνών και των γραμμάτων στο κίνημα, οι Αγανακτισμένοι δείχνουν να έχουν νέες προοπτικές. Συγκεντρώσεις και ομιλίες σε στυλ άμεσης δημοκρατίας καθώς και κινήσεις αυτοοργάνωσης σε ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής στήριξης, ιατρικής περίθαλψης και περιφρούρησης είναι μερικές από τις εξελίξεις που δείχνουν πως το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει πάρει σοβαρά τον εαυτό του. Το γεγονός αυτό φαίνεται να έχουν πλέον λάβει σοβαρά υπόψη τόσο τα media όσο και ο πολιτικός κόσμος, που με δηλώσεις τους δείχνουν να αλλάζουν στάση απέναντι στα γεγονότα.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, οι Αγανακτισμένοι θα συγκεντρωθούν και σήμερα, στις 7, για να διαδηλώσουν. Σήμερα μάλιστα, έχουν προγραμματίσει ποδηλατοδρομία που θα ξεκινήσει στις 6,30 το απόγευμα από τον Λευκό Πύργο και θα διασχίσει τους δρόμους της πόλης, με σκοπό να ενημερώσουν τους Θεσσαλονικείς για τις δράσεις τους και να τους καλέσουν να συμμετάσχουν.

Με καθημερινή παρουσία στην πλατεία Γεωργίου συνεχίζουν οι Αγανακτισμένοι διαδηλωτές στην Πάτρα τονίζοντας: «Είμαστε ευτυχισμένοι να βλέπουμε τον κόσμο να αφυπνίζεται και να γεμίζει κάθε μέρα την πλατεία αντιδρώντας απέναντι σε όλους αυτούς που χρωματίζουν με σκούρα χρώματα το μέλλον αυτών και των παιδιών τους». Μάλιστα στη σελίδα τους στο Facebook έχουν αναρτήσει σε μετάφραση και αναδημοσίευση από την ισπανόφωνη ιστοσελίδα http://democraciarealya.es/ το μανιφέστο πολιτών ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η διατύπωση του μανιφέστο είναι ενωτική, αφήνοντας στην άκρη ιδεολογίες, κομματικές ταμπέλες, θρησκείες, και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που ζουν στην Ισπανία. Ανάλογο μανιφέστο έχει δημοσιευθεί και από πολίτες της Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ