Στουρνάρας: Θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι

Στουρνάρας: Θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου – Η ΔΕΗ θα εισπράττει το χαρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας η το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών θα συνεχιστεί να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Σουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως ούτως ή άλλως το χαράτσι θα εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ μόνο μέχρι και το επόμενο εξάμηνο, αφού από εκεί και μετά θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα.

«Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σημείωσε, μάλιστα ότι «το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ