Εργασία στο εξωτερικό αναζητά το 50% των Ελλήνων παραγωγικής ηλικίας - iefimerida.gr

Εργασία στο εξωτερικό αναζητά το 50% των Ελλήνων παραγωγικής ηλικίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απασχόληση στο εξωτερικό ψάχνουν οι μισοί σχεδόν Έλληνες σε παραγωγική ηλικία, σύμφωνα με έρευνα του ομίλου παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Adecco.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε την Τρίτη ο διευθυντής της εταιρείας Κωνσταντίνος Μυλωνάς:

-Το 49% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναζητά εργασία στο εξωτερικό, με ένα 3% να δηλώνει ότι του έχει ήδη προταθεί εργασία σε άλλη χώρα.

-Το 30% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ότι τουλάχιστον άλλο ένα μέλος της οικογενείας τους αναζητά εργασία στο εξωτερικό.

-Το 36% προβάλλει ως κύριο λόγο την ανεργία και την αδυναμία πρόσβασης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας, το 29% την έλλειψη προοπτικής και μόλις το 12% τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα.

-Το 39% δήλωσε ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

-Από το υπόλοιπο 61%, το 48% εργάζονται με σχέση πλήρους και 13% με σχέση μερικής απασχόλησης.

Επιπλέον, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο βασικότερος λόγος αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό είναι η προσδοκία εύρεσης υψηλότερων μισθών, ότι αναζητούν εργασία μέσω διαδικτύου και ότι επιλέγουν κατά προτίμηση τις ανεπτυγμένες χώρες της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ