Έτοιμη προς δημοσιοποίηση η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος - iefimerida.gr

Έτοιμη προς δημοσιοποίηση η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έτοιμη προς δημοσιοποίηση, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα είναι η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος με τα αποτελέσματα των τραπεζών και την άμεση ανακεφαλαιποίησή τους, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και τη μελέτη της Blackrock.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr, προϋπόθεση για τη δημοσιοποίησή της είναι η διευθέτηση μιας νομοθετικής ρύθμισης που πρόκειται να ολοκληρωθεί από την κυβέρνηση το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Στηριζόμενη ως προς τις προβλέψεις στο «χειρότερο» σενάριο για την πορεία της οικονομίας, η έκθεση θα αναφέρει:

«το ακριβές ποσό που θα πρέπει να αντλήσει κάθε τράπεζα για να καλύψει την κεφαλαιακή της βάση, ενώ θα αναφέρονται ακόμη και οι επιπτώσεις που είχε σε κάθε τράπεζα το PSI, αλλά και οι εκτιμώμενες ζημιές από τον πιστωτικό κίνδυνο. Αυτός ο τελευταίος θα περιλαμβάνει ακόμη τις επιπτώσεις από την BlackRock, από τα δάνεια θυγατρικών εκτός συνόρων και από την έκθεση της κάθε τράπεζας σε δάνεια εταιρειών του δημοσίου», σημειώνει το Capital.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ