Καταλάγιασε ο σάλος με το Instagram έπειτα από τις διαβεβαιώσεις του ιδρυτή του - iefimerida.gr

Καταλάγιασε ο σάλος με το Instagram έπειτα από τις διαβεβαιώσεις του ιδρυτή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγνώμη ζήτησε ο ένας εκ των δύο συνιδρυτών του Instagram, Κέβιν Σίστρομ, από τους χρήστες της υπηρεσίας για το «θυμό και τη σύγχυση» που προκάλεσε ο τρόπος διατύπωσης των νέων όρων προστασίας των φωτογραφιών που ανεβάζουν οι χρήστες, υποσχόμενος αλλαγές στη «γλώσσα» του νομικού κειμένου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Instagram, από τις 16 Ιανουαρίου 2013 η υπηρεσία θα παρεχόταν μόνο σε όσους αποδέχονταν ότι οι φωτογραφίες τους θα χρησιμοποιούνται χωρίς αποζημίωση για πληρωμένες διαφημίσεις ή άλλες ενέργειες προώθησης ακόμα και όταν δεν αναφέρονται ως τέτοιες.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων όρων, οι σημαίες της επανάστασης υψώθηκαν στο διαδίκτυο, με τους χρήστες να αφαιρούν μαζικά τις φωτογραφίες τους από την υπηρεσία και να αποχωρούν.

Ενώπιον μιας τέτοιας εξέλιξης, σε δημοσίευμά του στο μπλογκ της υπηρεσίας, ο Κέβιν Σίστρομ καθησύχασε τους χρήστες, αποδίδοντας την αναστάτωση σε παρερμηνεία των νομικών κειμένων: υποστήριξε πως δεν είναι αλήθεια ότι το Instagram θα πουλάει τις φωτογραφίες των μελών του χωρίς αποζημίωση και διευκρίνισε ότι «δεν είναι πρόθεσή μας να πουλάμε τις φωτογραφίες σας. Θα αλλάξουμε την διατύπωση στους όρους ώστε να γίνει σαφές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ