Ο νεαρός μακελάρης του Κονέκτικατ είχε «εξασκηθεί» συστηματικά στο Call of Duty... - iefimerida.gr

Ο νεαρός μακελάρης του Κονέκτικατ είχε «εξασκηθεί» συστηματικά στο Call of Duty...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν αποτελεί έκπληξη το νέο ότι ο 20χρονος που έστειλε στον άλλο κόσμο 20 μαθητές και 6 ενήλικες στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ ήταν φανατικός video gamer παιχνιδιών πολέμου και ένοπλης βίας τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρία υδραυλικού που εργαζόταν στο σπίτι της οικογενείας του, έπαιζε επί ώρες κλεισμένος σε ένα ανήλιαγο μπούνκερ...

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph, όπου παρατίθενται αποσπάσματα της συνέντευξης του υδραυλικού Πίτερ Βλάσυκ, ο νεαρός Άνταμ Λάνζα συνήθιζε να «προπονείται» για ώρες στο υπόγειο του σπιτιού του παίζοντας αμφιλεγόμενα πολεμικά βίντεο-παιχνίδια όπως το Call of Duty, ενώ ήταν παθιασμένος με τα όπλα και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Συγκεκριμένα, το Call of Duty έχει βρεθεί πολλάκις στο επίκεντρο μελετών και κριτικών άρθρων εξαιτίας του βίαιου περιεχομένου του, πράγμα που είχε ως συνέπεια προ μερικών μηνών την κατάργηση της τηλεοπτικής διαφήμισης του παιχνιδιού στη Βρετανία στην ημερήσια ζώνη.

Ο Λάνζα ζούσε στο υπόγειο του σπιτιού, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με υπολογιστές, ένα μπάνιο, κρεβάτι, γραφείο και μία τηλεόραση, ενώ αφίσες με στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλα παρόμοια θέματα κοσμούσαν τους τοίχους.

Σύμφωνα και πάλι με τον υδραυλικό, ο Λάνζα ήταν γνώστης των πολεμικών τεχνολογιών, γνωρίζοντας τα πάντα γύρω από τα όπλα, ακόμη και αυτά που δεν είχε δει ποτέ στη ζωή τους, από τις δεκαετίες του '40. του '50 και του '60.

Τόσο αυτός όσο και ο αδελφός του είχαν μυηθεί στον κόσμο των όπλων από τη μητέρα τους, η οποία είχε στην κατοχή της τουλάχιστον πέντε όπλα, όντας και το πρώτο θύμα της φονικής μανίας του γιου της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ