Ο Αλογοσκούφης στηρίζει τον Κολλίντζα, συγκατηγορούμενο του Λαυρεντιάδη - iefimerida.gr

Ο Αλογοσκούφης στηρίζει τον Κολλίντζα, συγκατηγορούμενο του Λαυρεντιάδη

Ο Αλογοσκούφης στηρίζει τον συγκατηγορούμενο του Λαυρεντιάδη Τρύφωνα Κολλίντζα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το πρωί απολογούνται οι τρεις συγκατηγορούμενοι του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Εντωμεταξύ, 13 καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, απέστειλαν επιστολή στήριξης για έναν εξ΄αυτών, τον συνάδελφό τους Τρύφωνα Κολλίντζα.

Συγκεκριμένα, οι 13 καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, και ένας καθηγητής στο ΜΙΤ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Αλογοσκούφης, στην επιστολή τους προς την ανακρίτρια εκφράζουν την έκπληξή τους για την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ο συνάδελφός τους και την ελπίδα τους ότι θα απεμπλακεί σύντομα από την υπόθεση.

«Δεν γνωρίζαμε τις ενέργειες Λαυρεντιάδη» λένε οι συγκατηγορούμενοί του

Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Λαυρεντιάδη που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η τράπεζα το 2010 σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρεντιάδη, αρνούνται σύμφωνα με πληροφορίες όσα τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι δεν είχαν γνώση των ενεργειών του επιχειρηματία και κυρίως για την σύνδεση του επιχειρηματία με τις εταιρείες που χρηματοδότησε η Τράπεζα.

Ο κ. Κολλίντζας, που παρέδωσε υπόμνημα στην ανακρίτρια, φέρεται να υποστηρίζει ότι παρέμενε στο ΔΣ της τράπεζας επί τετράμηνο και ότι αποχώρησε όταν διαφώνησε με τις πρακτικές του επιχειρηματία, βασικού μετόχου τότε της Proton Bank.

Ο καθηγητής σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου τονίζει στην δικαστική λειτουργό ότι δεν αποτελούσε μέλος του περιβάλλοντος Λαυρεντιάδη και ούτε συνέπραξε ούτε μεθόδευσε με άλλο μέλος της Διοίκησης την άντληση κεφαλαίων από την τράπεζα προς εξυπηρέτηση συμφερόντων του βασικού μετόχου της.

Υποστηρίζει επίσης ότι δεν γνώριζε ότι ήταν εικονικές οι συμβάσεις πιστοδότησης εταιρειών του ομίλου Λαυρεντιάδη και ότι αποχώρησε από το ΔΣ λόγω μη εκπλήρωσης εκ μέρους του επιχειρηματία βασικών του δεσμεύσεων ως προς τον τρόπο διοίκησης και την κεφαλαιακή κάλυψη της τράπεζας. Φέρεται μάλιστα να διευκρινίζει ότι ο Λαυρεντιάδης δεν κατέβαλε, όπως είχε δεσμευτεί, ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και αντίθετα κατά παράβαση όρων της Τράπεζας της Ελλάδος ο επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε ανάληψη 50 εκατομμυρίων ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ