Εντυπωσιακή αναβάθμιση της Ελλάδας, κατά έξι βαθμίδες, από τη Standard & Poor's - iefimerida.gr

Εντυπωσιακή αναβάθμιση της Ελλάδας, κατά έξι βαθμίδες, από τη Standard & Poor's

Εντυπωσιακή αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Standard & Poor's
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, επικαλούμενος τις προσπάθειες των Ευρωπαίων εταίρων για να κρατήσουν τη χώρα στη ζώνη του ευρώ.

Συγκεκριμένα, από το επίπεδο «SD» (επιλεκτική χρεοκοπία) η ελληνική οικονομία «βαθμολογείται» πλέον με «Β-». Την ίδια ώρα, η προοπτική της χώρας κρίνεται ως «σταθερή».

«Βλέπουμε την απόφαση των χωρών της Ευρωζώνης να διαθέσουν ουσιαστική ταμειακή ανακούφιση στην Ελλάδα ως ενδεικτική της αποφασιστικότητας τους να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην οικονομία της Ελλάδας και να διατηρήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», αναφέρει στην ανάλυση του ο οίκος και σημειώνει:

«Η προοπτική για τη μακροπρόθεσμη βαθμολόγηση είναι σταθερή, και εξισορροπεί την άποψή μας για τη δέσμευση της κυβέρνησης σε δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή παρά τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει κατά την εφαρμογή της».

Τα κριτήρια του διεθνούς οίκου αξιολόγησης ορίζουν την ανάδυση από μια κρατική χρεοκοπία ως την επιτυχή ολοκλήρωση μιας πρότασης ανταλλαγής ή επαναγοράς. «Καθώς η ελληνική επαναγορά αφορούσε μόνο ένα μέρος της έκδοσης -με ορισμένους από τους κατόχους να αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία- αναβαθμίζουμε την αξιολόγηση στα αρχικά χρεόγραφα. Αυτό αντανακλά την άποψη μας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει πιθανότατα να εξυπηρετεί πλήρως το χρέος της» συμπληρώνει ο S&P's.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ