Υπάλληλοι της Βουλής: Μας έκοψαν το 52% του μισθού μας-Τι άλλο θέλουν; - iefimerida.gr

Υπάλληλοι της Βουλής: Μας έκοψαν το 52% του μισθού μας-Τι άλλο θέλουν;

Υπάλληλοι της Βουλής: Μας έκοψαν το 52% του μισθού μας-Τι άλλο θέλουν;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση πέρασαν σήμερα οι υπάλληλοι της Βουλής δίνοντας για πρώτη φορά αναλυτικά στοιχεία για τις μειώσεις στους μισθούς τους οι οποίες φτάνουν όπως λένε μεσοσταθμικά το 52%.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία η μεσοσταθμική μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων φτάνει το 52% όταν σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο οπως αναφέρουν δεν έχει ξεπεράσει το 35% ενώ γινεται εκτενής αναφορά και σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 19.11.2012 (ΦΕΚ 229Α), η οποία ορίζει ότι πέραν της εξίσωσης του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των υπαλλήλων της Βουλής με εκείνο των συναδέλφων τους στο Δημόσιο, καταργείται το μεταβατικό διάστημα προσαρμογής που ισχύει για όλους τους άλλους υπαλλήλους, εφόσον θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010.

«Οι υπερωρίες στη Βουλή δεν αποτελούν, όπως λένε σε άλλες υπηρεσίες, «τακτικές αποδοχές», δηλαδή δεν χορηγούνται ονομαστικά ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας , αλλά αφορούν υπαλλήλους για τους οποίους οι Προϊστάμενοι με προσωπική ευθύνη βεβαιώνουν την παρεχόμενη εργασία ενώ τα έξοδα κίνησης είναι έναντι δαπανών που οφείλονται στο ιδιαίτερο ωράριο της Υπηρεσίας (πρωί -απόγευμα -βράδυ -αργίες -εορτές) για αυτό και δεν χορηγούνται όταν δεν υπάρχει υπερωριακή απασχόληση του υπαλλήλου. Κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης κοινοβουλευτικού έργου δεν χορηγήθηκε ποτέ και έχει ανασταλεί όπως στο σύνολο του δημόσιου τομέα (ν.4093/12)» αναφέρουν συγκεκριμένα οι υπάλληλοι της Βουλής.

Αναλυτικά το υπόμνημα των υπαλλήλων της Βουλής για τις περικοπές στους μισθούς τους:

  • «Απόφαση Προέδρου Βουλής - 4/3/2010: Μείωση υπερωριών και εξόδων κίνησης κατά 12%.
  • Ν.3833/2010 -15.3.2010: Μείωση επιδομάτων (πληροφορικής, θέσης ευθύνης και λοιπά ενιαίου μισθολογίου) σε ποσοστό 12% και δώρων εορτών και επιδόματος αδείας σε ποσοστό 30%.
  • · Ν.3845/2010 -6.5.2010: Μείωση επιδομάτων (πληροφορικής, θέσης ευθύνης και λοιπά ενιαίου μισθολογίου) σε ποσοστό 8% και δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, όπως στο σύνολο του λοιπού δημόσιου τομέα.
  • · Απόφαση Προέδρου Βουλής - 13/5/2010: Νέα μείωση υπερωριών και εξόδων κίνησης σε ποσοστό 8%.
  • · Ν.4024/2011: Με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και την εφαρμογή του στον Κανονισμό της Βουλής, οι υπάλληλοι υπέστησαν ανά κατηγορία και κλιμάκιο τις εξής μειώσεις:
  1. ΥΕ από 12% έως 20%
  2. ΔΕ από 13% έως 20%
  3. ΤΕ από 4% έως 10%
  4. ΠΕ από 4% έως 10%
  • Ιανουάριος 2011: Κατάργηση της έκτακτης αποζημίωσης του άρθρου 101 (ο επονομαζόμενος από τα Μ.Μ.Ε. «15ος - 16ος μισθός») χωρίς να έχουμε άλλα ειδικά μηνιαία επιδόματα όπως ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Με την κατάργηση αυτή προκύπτει μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων 15%.
  • Στις παραπάνω μειώσεις, εάν συνυπολογιστούν και οι μειώσεις λόγω της έκτακτης εισφοράς και της εφαρμογής του ν.4093 (π.χ. πλήρης κατάργηση δώρων εορτών και επιδόματος αδείας), μειώνεται το πληρωτέο εισόδημα των υπαλλήλων σε ποσοστό 52,5%».
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ