Οι τηλεοράσεις «παρακολουθούν και καταγράφουν» τους κατόχους τους - iefimerida.gr

Οι τηλεοράσεις «παρακολουθούν και καταγράφουν» τους κατόχους τους

Οι νέας γενιάς τηλεοράσεις... παρακολουθούν και καταγράφουν τους κατόχους τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εύκολος στόχος για... χάκερς θα μπορούσε να γίνει μια τηλεόραση νέας γενιάς που συνδυάζει τις ιδιότητες μιας συμβατικής τηλεόρασης με αυτές των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει μια μαλτέζικη εταιρεία θα μπορούσε ακόμη και να λειτουργεί ως... μεγάλος αδελφός και να καταγράφει – εν αγνοία τους – τις κινήσεις των κατόχων της.

Σύμφωνα με το tovima.gr, η εταιρεία ReVuln με έδρα τη Μάλτα ανακοίνωσε ότι οι τεχνικοί της, λειτουργώντας ως χάκερς, κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο μιας τηλεόρασης που κυκλοφορεί στην αγορά και διαθέτει σκληρό δίσκο, μικρόφωνα και κάμερα.

Βάσει των όσων είπαν τα στελέχη της εταιρείας ReVuln, όταν κάποιος αποκτά πρόσβαση σε αυτό το μοντέλο μπορεί να παρακολουθεί - εν αγνοία τους φυσικά - τους κατόχους της, να βλέπει και να ακούει τι συμβαίνει στο χώρο που είναι εγκατεστημένη η συσκευή και να αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο της.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι όπως συμβαίνει με τους υπολογιστές αλλά και κάθε άλλη συσκευή που συνδέεται με το ίντερνετ έτσι και οι τηλεοράσεις που έχουν αυτή τη δυνατότητα ενέχουν ταυτόχρονα και τους ίδιους κινδύνους. Μπορεί κάποιος να αποκτήσει τον έλεγχο τους από μακριά ή η συσκευή να μολυνθεί από κάποιο ιό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ