Ποια είναι η εταιρεία με την ονομασία «Κέρβερος» πίσω από τα μακελειά σε Κολοράντο και Κονέκτικατ - iefimerida.gr

Ποια είναι η εταιρεία με την ονομασία «Κέρβερος» πίσω από τα μακελειά σε Κολοράντο και Κονέκτικατ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται πως η τραγωδία στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ δεν έχει τέλος για την αμερικανική κοινωνία, καθώς πίσω από την παραγωγή και την εμπορεία του ημιαυτόματου όπλου που χρησιμοποίησε ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα «κρύβεται» μία επενδυτική εταιρεία στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συγκαταλέγεται ο Νταν Κουέιλ, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Τζορτζ Μπους του Πρεσβύτερου!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του qz.com, εάν επιχειρήσει κανείς να εντοπίσει την προέλευση του ημιαυτόματου πυροβόλου όπλου που χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό του Κονέκτικατ με θύματα 20 μαθητές και 6 ενήλικες, από το κατάστημα από το οποίο αγοράστηκε, μέχρι το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάστηκε και τις εταιρείες που «κέρδισαν» από τις πωλήσεις του, θα ανακαλύψει ότι από πίσω κρύβεται μία ιδιωτική επενδυτική εταιρεία με την ονομασία Cerberus Capital Management, έδρα το κεντρικό Μανχάταν και έμβλημα το μυθικό τρικέφαλο σκύλο που στην ελληνική μυθολογία φύλαγε τις πύλες του κάτω κόσμου!

Εκεί, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στα κεντρικά της επενδυτικής εταιρείας, φωλιάζει το παρόν και το μέλλον της αμερικανικής βιομηχανίας όπλων.

Τα τελευταία χρόνια, η εν λόγω εταιρεία κυριολεκτικά κυριαρχεί στην αμερικανική βιομηχανία όπλων, πωλώντας περισσότερα όπλα και πυρομαχικά από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Το 2008, σύμφωνα με εκθέσεις της ίδιας, από το σύνολο των πωληθέντων ημιαυτόματων όπλων σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, η εταιρεία Κέρβερος ευθύνεται για τα μισά από αυτά, καλύπτοντας επίσης το 37% των παραδοσιακών τουφεκιών, το 31% των καραμπινών και το 33% των πυρομαχικών σε πανεθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με άλλες εκθέσεις αναφοράς, μέσα σε διάστημα 12 μηνών, από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι τον Μάρτιο του 2010, η εταιρεία πούλησε συνολικά 1.2 εκατομμύρια καραμπίνες και 2.6 δισεκατομμύρια πυρομαχικά, τα οποία απέφεραν κέρδη ύψους 846 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πώς η συγκεκριμένη εταιρεία κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να μετατραπεί σε κυρίαρχο παίκτη στην μεγαλύτερη αγορά όπλων στον κόσμο, αυτό παραμένει μυστήριο.

Εκείνο πάντως που εντυπωσιάζει και προβληματίζει βαθύτατα είναι η εμπλοκή του ονόματος του Νταν Κουέιλ, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (1989-1993) επί προεδρίας του Τζορζ Μπους του Πρεσβύτερου.

Ο Νταν Κουέιλ εισήλθε στον «κάτω κόσμο» της εταιρείας Κέρβερος το 1999 ως πρόεδρος του τμήματος διεθνών επενδύσεων.

Το άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γεγονός ότι η εταιρεία Bushmaster Firearms που παρήγαγε το πυροβόλο όπλο τύπου AR-15, το οποίο χρησιμοποιήθηκε τόσο στο μακελειό σε κινηματογράφο του Κολοράντο όσο και σε εκείνο στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ, έχει εξαγοραστεί ήδη από το 2006 από - ποια άλλη; - την Cerberus Capital Investment!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ