Ο οίκος Moody's αναθεωρεί τώρα τις μεθόδους αξιολόγησής του - iefimerida.gr

Ο οίκος Moody's αναθεωρεί τώρα τις μεθόδους αξιολόγησής του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαντώντας στις κριτικές που δέχεται κατά καιρούς για τη μέθοδο αξιολόγησης που ακολουθεί, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's προωθεί τροποποιήσεις, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας στις διαδικασίες αξιολόγησης του αξιόχρεου κρατών. Συνάμα δηλώνει ανοικτός σε απόψεις που θα συμβάλλουν στην βελτίωσή του.

Παραμένοντας επικεντρωμένος στη διατήρηση της δημοσιονομικής ισχύος των υπό αξιολόγηση χωρών, ο οίκος προτείνει την εφαρμογή αλλαγών, δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και τους ενεχόμενους κινδύνους για κάθε χώρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος: «Οι προτεινόμενες αλλαγές έχουν ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας και της προσέγγισης που ακολουθεί σήμερα η Moody's με γνώμονα το μέλλον».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απόψεις και... αξιολογήσεις των πρακτικών του οίκου θα γίνονται δεκτές έως την 1η Φεβρουαρίου, ενώ διευκρινίζεται ότι μετά την εφαρμογή των τροποποιήσεων στον τρόπο αξιολόγησης δεν θα υπάρξει καμία αναθεώρηση των αξιολογήσεων που έχουν γίνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ