Αυτός ήταν ο προφήτης που προέβλεπε το τέλος του κόσμου - iefimerida.gr

Αυτός ήταν ο προφήτης που προέβλεπε το τέλος του κόσμου

Αυτός είναι ο προφήτης που προέβλεπε το τέλος του κόσμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας αυτοαποκαλούμενος προφήτης είχε γίνει μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων της Φαιάς Πέτρας Σινιτικής στις Σέρρες, όταν εμφανίστηκε ξαφνικά υποστηρίζοντας ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 19 Ιουλίου 2012 και όταν φυσικά αυτό δεν ήρθε, ο ίδιος εξαφανίστηκε το ίδιο ξαφνικά όπως είχε έρθει.

Ο Αμερικάνος Ζουρούμπαμπελ κυκλοφορούσε ντυμένος σαν φιγούρα από την Παλαιά Διαθήκη και έλεγε στους κατοίκους της περιοχής, ότι ο Θεός τον οδήγησε σ' αυτόν τον τόπο για να τον προστατεύσει από τη συντέλεια του κόσμου, που επρόκειτο να έρθει στις 19 Ιουλίου.

Έζησε στις Σέρρες για περίπου ενάμισι χρόνο, σ' ένα ιδιόρρυθμο κοινόβιο, μαζί με άλλα πέντε μέλη της οικογένειάς του, περιμένοντας το τέλος του κόσμου και τη διάσωσή του στον ευλογημένο, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, εκείνο τόπο.

Ο Ζουρούμπαμπελ, είχε έρθει από την Μοντάνα των ΗΠΑ και έμενα στις Σέρρες σ' ένα ξύλινο αγρόκτημα, ενώ είχε κρεμάσει τις δέκα εντολές έξω από την καγκελόπορτα και έκανε κηρύγματα, ερμηνεύοντας μ' έναν δικό του τρόπο την Αγία Γραφή, ενώ υποστήριζε ότι ήταν ο εκλεκτός του Θεού και μιλούσε για τον ερχομό της Δευτέρας Παρουσίας, τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και τη συντέλεια του κόσμου. Κι όλα αυτά, στις 19 Ιουλίου 2012...

«Είμαι ο προφήτης και η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει στις 19 Ιουλίου, αλλά η ενορία σας θα γλιτώσει» έλεγε στους κατοίκους του χωριού. Ο κόσμος όπως ήταν αναμενόμενο άρχισε να φοβάται και ο μητροπολίτης Σιντικής Μακάριος τον συμβούλεψε να αρχίσει να προσεύχεται και να σταματήσει να μεταφέρει αυτές τις ιδέες.

«Δεν ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος κύριος είναι φυγόποινος, τρελός ή ακόμη και επικίνδυνος, φοβάμαι για άλλα πράγματα» είχε δηλώσει τότε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μητροπολίτης Μακάριος.

Ο Ζουρούμπαμπελ, ωστόσο συνέχισε να ζει κανονικά και να μεταδίδει τα «κηρύγματά» του μέσω του διαδικτύου για την έλευση του Μεσσία και την συντέλεια του κόσμου, ενώ κυκλοφορούσε με μεγάλου κυβισμού τζιπ με βουλγαρικές πινακίδεςκαι ζούσε με εμβάσματα από την πλούσια σύνταξη της μητέρας του.

Όταν όμως το «τέλος του κόσμου» που προφήτευε έφτασε και τίποτα κακό δε συνέβη, ο Αμερικάνος «προφήτης» εξαφανίστηκε το ίδιο ξαφνικά όπως είχε έρθει.

Ένώ, ο μητροπολίτης Μακάριος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το περιστατικό τόνισε ότι «Το πότε θα γίνει η συντέλεια του κόσμου, το γνωρίζει μόνο ο Θεός. Είναι πολλοί δυστυχώς που εκμεταλλεύονται ανθρώπους και καταστάσεις για προσωπικό τους συμφέρον. Θέλουν να δημιουργούν θόρυβο γύρω από τον εαυτό τους και τους άλλους, για δικούς τους λόγους»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ