Το τσάι ξυπνάει τον οργανισμό καλύτερα από τον καφέ, σύμφωνα με νέα έρευνα - iefimerida.gr

Το τσάι ξυπνάει τον οργανισμό καλύτερα από τον καφέ, σύμφωνα με νέα έρευνα

Το τσάι ξυπνάει τον οργανισμό καλύτερα από τον καφέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι ήξερε ο Στινγκ όταν το 1987 τραγουδούσε «Δεν πίνω τσάι, προτιμώ καφέ γλυκειά μου» (Englishman in New York) και πρόσφατες έρευνες έρχονται να τον επιβεβαιώσουν, αφού υποστηρίζουν ότι το τσάι ξυπνάει καλύτερα τον οργανισμό από τον καφέ.

Ερευνητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Μπειζελ της Ελβετίας, το τσάι είναι πιο αποτελεσματικό στο να «ξυπνάει» τον οργανισμό, ενώ παράλληλα είναι και ωφέλιμο για την υγεία.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες, το πράσινο τσάι βοηθά στη βελτίωση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας στους άντρες, ενώ όσον αφορά το «πρωινό ξύπνημα» το πράσινο τσάι, προλαμβάνει την υποβάθμιση των νευροδιαβιβαστών που εμπλέκονται στη λειτουργία του εγκεφάλου, όπως η ντοπαμίνη και η αδρεναλίνη, γεγονός που βοηθάει τον οργανισμό να ξυπνήσει καλύτερα και

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ