Δηλητηριώδες θηλαστικό ανακαλύφθηκε στο Βόρνεο [εικόνες] - iefimerida.gr

Δηλητηριώδες θηλαστικό ανακαλύφθηκε στο Βόρνεο [εικόνες]

Δηλητηριώδες θηλαστικό ανακαλύφθηκε στο Βόρνεο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι σήμερα κυριαρχούσε η εντύπωση ότι δηλητηριώδη είναι μόνο τα ερπετά και ορισμένα ήδη εντόμων. Ωστόσο μία πρόσφατη ανακάλυψη έρχεται να ανατρέψει την πεποίθηση αυτή, αφού ένα σπάνιο είδος θηλαστικού που εντοπίστηκε στο Βόρνεο φαίνεται πως έχει ιδιαίτερα «τοξικές ικανότητες»

Οι κερκοπίθηκοι Nycticebus kayan είναι μικρά πρωτεύοντα θηλαστικά που ζουν και κυνηγούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οπτικά μοιάζουν περισσότερο με λεμούριους παρά με πιθήκους, ωστόσο ένα τέτοιο μπέρδεμα μπορεί να αποβεί μοιραίο, αφού οι Nycticebus kayan έχουν ένα «μυστικό όπλο» που τους διαφοροποιεί κατά πολύ από τους χαριτωμένους και φιλικούς συγγενείς τους.

Το τοξικό δάγκωμα του συγκεκριμένου είδους, μέχρι σήμερα έχει εντοπιστεί σε μόλις τέσσερα είδη ζώου της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι κερκοπίθηκοι αυτοί, έχουν στους αγκώνες αδένες που παράγουν μία τοξίνη η οποία εκκρίνεται με το δάγκωμα και προκαλεί αναφυλακτικό σοκ και θάνατο.

Το ζώο αυτό ανακαλύφθηκε στις ζούγκλες του Βόρνεο και η ανακάλυψη του θεωρείται πολύ σημαντική γιατί, εκτός των άλλων, το ζώο αυτό είναι από εκείνα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και η μελέτη τους θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη προστασία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ