Αυτές είναι οι 5 καινοτομίες που θα αλλάξουν τις αισθήσεις μας σε 5 χρόνια [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι 5 καινοτομίες που θα αλλάξουν τις αισθήσεις μας σε 5 χρόνια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η IBM δημοσιεύει μια λίστα με τις 5 κορυφαίες καινοτομίες που θεωρεί ότι θα αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων στα επόμενα πέντε χρόνια. Φέτος, στη λίστα “5 σε 5” έχουν την τιμητική τους οι ανθρώπινες αισθήσεις.

Σύμφωνα με την κορυφαία εταιρεία Πληροφορικής του κόσμου, υπάρχουν πλέον τεχνολογικές καινοτομίες που είναι ικανές να αλλάξουν τις πέντε αισθήσεις μας: την αφή, την όραση, την ακοή, την γεύση και την όσφρηση. Κι αυτό γιατί η τεχνολογία θα επιτρέψει στους υπολογιστές να μοιράζονται με τον άνθρωπο τις αισθήσεις του, δηλαδή να νιώθουν, να ακούν, να βλέπουν, να γεύονται και να μυρίζουν αντί για εκείνον.

Για παράδειγμα, δείχνει το πρώτο βίντεο, θα μπορούμε να αγγίζουμε πράγματα μέσω του κινητού μας τηλεφώνου. Η «όρασή» θα είναι καλύτερη, γιατί η τεχνολογία θα μπορεί να αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων και να σώζει πιθανώς ζωές. Οι υπολογιστές θα μπορούν να «ακούν» μέσω αισθητήρων και να προβλέπουν αδυναμίες σε μια κατασκευή ή να βοηθούν τον διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικής γλώσσας ανθρώπους. Για παράδειγμα λέει ο γεννημένος κωφός αρχιεφευρέτης της IBM, θα μπορούν να μας εξηγούν τι θέλουν τα μωρά μας...

Και η γεύση όμως θα δεχτεί βελτιώσεις, αφού σύμφωνα με την IBM θα μπορούμε να γευόμαστε καλύτερα φαγητά χάρη σε αλγόριθμους που θα συνδυάζουν αγαπημένες γεύσεις και την βέλτιστη διατροφή. Τέλος, οι υπολογιστές του εγγύτατου μέλλοντός μας θα μπορούν να οσμίζονται ώστε π.χ. να υπολογίζουν το επίπεδο της υγείας μας από την αναπνοή μας, να παρακολουθούν σοδειές ή να βελτιώνουν την υγιεινή ενός δωματίου.

Δείτε τα βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 5 χρόνια IBM καινοτομίες αισθήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ