Δέκα χρόνια φυλακή για τον χάκερ που δημοσίευσε την Σκάρλετ Γιόχανσον τσίτσιδη - iefimerida.gr

Δέκα χρόνια φυλακή για τον χάκερ που δημοσίευσε την Σκάρλετ Γιόχανσον τσίτσιδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2022 θα δει ξανά το φως του ήλιου ο 36χρονος Κρίστοφερ Τσάνεϊ, ο χάκερ που είναι υπεύθυνος για την δημοσίευση των περιβόητων φωτογραφιών της Σκάρλετ Γιοχάνσον και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων δεκάδων ακόμη celebrities. Επιπλέον καλείται να πληρώσει αποζημίωση 76.000 δολαρίων.

«Ένιωσα βιασμένη. Ήταν πραγματικά απαίσιο αυτό που μου συνέβη. Μέχρι τότε, δεν είχε ιδέα πόσο ευάλωτοι είμαστε όλοι μας. Πλέον όμως, το ανακαλύπτουμε σχεδόν καθημερινά, ειδικότερα με τα τελευταία σκάνδαλα με τους χάκερς που κλέβουν προσωπικές φωτογραφίες από κινητά τηλέφωνα και e-mails», είχε δηλώσει σχετικά η Σκάρλετ Γιόχανσον.

Μετά από έρευνα ενός χρόνου από το FBI ο Τσάνεϊ βρέθηκε και συνελήφθηκε τον Οκτώβριο του 2011. Στην κατοχή του βρέθηκαν προσωπικά δεδομένα περισότερων των 50 ηθοποιών και τραγουδιστριών, μεταξύ των οποιών η Μίλα Κούνις, η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Σκάρλετ Γιόχανσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Ζητάω συγνώμη από τους ανθρώπους που έβλαψα. Εθίστικα στην δυνατότητα να κοιτάζω μέσα από την κλειδαρότρυπα και δεν μπορούσα να σταματήσω».

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως ο δράστης δεν είναι κάποια ιδιοφυία, απλά ένας επίμονος άνθρωπος που χρησιμοποίησε την κοινή λογική για να αποκτήσει πρόσβαση στο inbox ενός celebrity και από και πέρα να εξαπλωθεί χρησιμοποιώντα ως πρώτη ύλη την contact list τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ